Niko Fokkelman zwaait af bij Woonborg

Roden Woonborg afscheid Nico

RODEN – Na meer dan 13 jaar in de regio Roden bij Woonborg te hebben gewerkt, gaat Niko Fokkelman op 11 november met Flex-Pensioen. Niko Fokkelman was bij Woonborg een gezicht naar buiten toe. In de begin jaren als mutatie inspecteur, als controleur na een huuropzegging. Het laatste jaar zat hij ook met enige regelmaat elke dinsdagmiddag achter de balie op het Inwonersplein in Roden. Woonborg klanten konden daar met uiteenlopende vragen bij hem terecht. ‘Ik ben nu technisch medewerker woondiensten en de laatste jaren behandel ik vanuit die functie alle aanpassingen aan woningen. Hetzij om medische redenen of om geriefverbeteringen voor de huurder. Vanuit deze taak werken we ook samen met de Wmo afdeling van de diverse gemeenten. Ik heb veel met de gemeente Noordenveld te maken. Boeiend, ook al omdat de werkzaamheden heel divers zijn. Van dubbel glas tot het aanbrengen van wandbeugels, van isolerende maatregelen tot het verhogen van een drempel. Je komt hierdoor veel bij mensen over de vloer. Ter plekke oordelen geeft vaak het beste resultaat. In deze taak heb ik ook bemoeienis met het aanvragen van offertes en het onderhouden van contacten met bedrijven,’ laat Niko Fokkelman weten. Vervelen gaat straks niet gebeuren. Wensen voor vrijetijdsbesteding zijn er volop. Zoals bijvoorbeeld meer de tijd nemen voor lange afstandswandeling van 20 tot 40 kilometer. Het lopen van het Pieterpad of nog eens wandelen van Lourdes naar Santiago de Compestella. ‘Elk jaar ben ik samen met andere vrijwilligers op pad naar Lourdes met hulpbehoevende mensen. Wij verzorgen de reis en helpen hen gedurende een aantal dagen in Lourdes. Als de mogelijkheid zich voordoet wil ik die tocht eens gaan lopen.’ Straks is er tijd genoeg voor nog meer hobby’s. En dat zijn er nogal wat. ‘Ik zit in de organisatie van hardloopwedstrijden, ben wedstrijdscheidsrechter voor de jeugd en senioren bij voetbalwedstrijden van Lycurgus en Velocitas, ik rij wekelijks als chauffeur op een seniorenbus en loop zelf ook nog regelmatig hard. Mijn leukste hobby is evenwel werken met glas in lood en Tiffany. Hiervoor voer ik ook opdrachten voor anderen uit. Kijk maar op www.spelenmetglas.nl of bel voor info 06 20621234,’ laat hij enthousiast weten. Hoe zijn afscheid bij Woonborg er uit zal gaan zien is nog een verrassing. ‘Ik zelf hou het klein. Ik ga uit eten met wat collega’s, bezoek nog enkele bedrijven waar ik veel mee samen heb gewerkt en zal hier en daar nog wat handen schudden. Prima dat het zo gaat,’ laat hij tot slot weten.