NL Doet: ook onder barre omstandigheden!

REGIO – Tijdens NL Doet laten kleine verenigingen en instellingen zien waar ze goed in zijn: met elkaar de handen uit de mouwen steken, om twee dagen lang zoveel mogelijk klusjes gedaan te krijgen. In de regio was dit niet anders. Van Veenhuizen tot aan Zevenhuizen en van Matsloot tot aan Haulerwijk, overal werd noeste arbeid verzet. En dat het nat, koud en guur was, mocht de pret niet drukken. De Krant ging er op uit en zag hoe ook wethouders de handjes uit de mouwen staken!

Te beginnen in Roden. Bij woonvorm Toermalijn om precies te zijn. Daar verrichte Kirsten Ipema de officiële aftrap van NL Doet in Noordenveld. Weliswaar waren er ongeveer vijftien mensen aanwezig, Ipema trapte het project voor álle vrijwilligers af in de gemeente. Bij Toermalijn gaven ze aan zeer blij te zijn met de komst van de wethouder en de financiële bijdrage vanuit het Oranje Fonds. Om de tuin – die er door alle regen wat verdrietig bij lag – op te fleuren, waren vele viooltjes ingeslagen. Ook de dochters van wethouder Ipema hielpen mee. Zij waren immers vanwege een staking toch aanwezig. En zo werd het, ondanks de regen, een zeer fleurige vrijdagochtend bij Toermalijn.

Even verderop, in Leek, zijn drie afgevaardigden van het college van de gemeente Westerkwartier aanwezig. In Hospice Vredeborgh, waar mensen een zeer waardig afscheid krijgen door de inzet van vele vrijwilligers, waren burgemeester Koos Wiersma en wethouders Hielke Westra en Geertje Dijkstra-Jacobi aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. Letterlijk: burgemeester Wiersma lieten er geen gras over groeien en stapte zonder jas naar buiten. Er moest immers zand worden geschept en daar kreeg de burgemeester het wel warm van. Ook Westra en Dijkstra-Jacobi lieten hun handen wapperen. Dat Dijkstra-Jacobi een boerendochter is, bleek wel uit de soepele manier waarop ze de kruiwagen door de tuin begeleidde. Ook het Westerkwartierse college plantte nog een aantal viooltjes. Alles om de dag wat extra kleur te geven!