Noordenveld stort na rust in

Sport

Korfbal

Noordenveld uit Roden schoot in de tweede helft tekort tegen De Parabool en verloor met 24-17. In de eerste helft ging het duel mooi gelijk op met een mooie 13-13 ruststand tot gevolg. Na de rust schoot het team van coach Jeroen de Boer echter te kort en werd de binnenkant van de ring maar vier keer meer gevonden, waar de parabool nog elf keer wist te scoren. OWK won dit weekend met 17-20 van Wordt Kwiek. De ploeg uit Oostwold begon goed en snel was er zeven keer gescoord. Toch kwam Wordt Kwiek sterk terug en gin het rusten met een 11-10 voorsprong. OWK was na de thee feller en scherper. Op 17-17 besliste OWK de wedstrijd met twee afstandsschoten en een strafworp: 17-20. Sparta Zevenhuizen speelde tegen CSL uit Britsum en verloor met 12-20. Veel verdedigende fouten zorgden er voor dat al bij rust tegen een 6-10 achterstand aangekeken werd. Na de thee slaagde Sparta er echter niet in om dichterbij te komen, waardoor de nederlaag een feit was. DES uit Norg speelde zondag tegen OKO. De eerste helft was duidelijk voor OKO hetgeen resulteerde in een kleine voorsprong bij rust. De tweede helft werd spannend. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo. DES bleef knokken voor de punten, maar het duurde tot twee minuten voor tijd dat de stand weer gelijk getrokken werd. Beide ploegen kregen nog kansen op de overwinning, maar dat was zeker voor de Norgers teveel van het goede geweest. Eindstand: 18-18.