Noordenveld wint door jeugdig elan

Afbeelding
Sport

RODEN – De korfballers van Noordenveld uit Roden pakten de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie door dit weekend met 26-21 te winnen van ROG. Bij Noordenveld startte de pas 16-jarige Sven Stobbe in de basis. Hij maakte in totaal liefst vijf doelpunten. Bij rust stond de ploeg uit Roden al met 13-11 voor en met tien minuten op de klok stond het met 22-16 voor. Die marge werd niet meer weggegeven, waardoor Noordenveld won.
Sparta uit Zevenhuizen won nipt met 17-16 van De Parabool. De eerste helft ging redelijk gelijk op, al leidde Sparta bij de rust: 7-6. Na de rust was het bijzonder spannend. Het hard werkende Sparta won uiteindelijk en houdt zo zicht op handhaving. Volgende week speelt de ploeg tegen ROG.
OWK uit Oostwold boekte een belangrijke zege in de strijd om het kampioenschap. Een taai Vitesse werd met 18-21 verslagen. Een belangrijke zege, omdat de concurrentie dure punten liet liggen. Met nog maar een paar wedstrijden voor de boeg zou het eigenlijk niet meer mis kunnen gaan voor de ploeg uit Oostwold.