Noorderkroon blij met petanque wedstrijdbaan

Roden Jeu de Boulesbaan-3

‘En nu nog graag een extra bank’

RODEN – Eigenlijk zou de officiële petanque wedstrijdbaan bij de Noorderkroon al eerder geopend worden. Door de aanslag op de MH17 en het feit dat de dochter, de schoonzoon en de kleinkinderen van Henk Palm daarbij het leven lieten, zorgde er voor dat de festiviteiten destijds volkomen begrijpelijk geannuleerd werden. Henk Palm overleed zelf later ook. Pas vrijdag werd de baan officieel geopend. Voor de opening tekenden Ad van Nes en Oene Kuipers, bestuursleden van de Vereniging van Bungalowbewoners De Noorderkroon.

De baan – dertien meter lang- en door Woonborg keurig omtegeld, mag er zijn. Voor de baan er lag, gingen er eerst heel wat ‘neuzen tegen deuren’. ‘Het viel inderdaad niet mee een geschikte plek te vinden’, erkent Van Nes. ‘De jeu de boulers van de club speelden hun wedstrijdjes daarom vaak op het grasveldje. Dat kon natuurlijk niet. Daarom ook zijn we extra blij dat de baan, mede mogelijk gemaakt door een door de handwerkgroep georganiseerde markt, er nu ligt. En wát een baan. Een kostbare baan ook die eerst afgegraven werd, vervolgens is drainage aangelegd en een harde laag geplaatst. De toplaag is het neusje van de zal en behoorlijk kostbaar. Hier kunnen echt topwedstrijden gespeeld worden.’

Voor de baan geopend werd, genoten bewoners van de Noorderkroon van een bijzonder smakelijke barbecue. Kok Roel van Woonzorg Drenthe had extra zijn best gedaan en de aanwezigen genoten met volle teugen. Zo zeer zelfs, dat het merendeel de officiële opening, een wedstrijdje tussen Ad en Oene, lieten voor wat het was. Overigens: Van Nes had zes jaar geleden al zijn laatste balletje gegooid. Het drukte de pret niet. De baan is een aanwinst voor de Noorderkroon. Zonder twijfel. Om de baan staan een tafel en een bank. ‘Zijn we blij mee, maar we hopen eigenlijk op nóg een bank. Want als het hier straks gezellig druk wordt, dan is het wel handig dat de mensen ook lekker kunnen zitten’, zei Van Nes. Er worden dus sponsoren gezocht. Die kunnen zich melden bij de Noorderkroon.

Roden Jeu de Boulesbaan

Roden Jeu de Boulesbaan-2