Norg perfecte gastheer voor FC Groningen

NORG – Het veld was een biljartlaken. Maar dat zijn ze ondertussen wel gewend bij FC Groningen, dat afgelopen zaterdag in Norg oefende tegen BV Cloppenburg, uitkomend op het vierde Duitse niveau. FC Groningen won moeizaam met 2-1.
Gomos had de zaken weer prima voor elkaar en verwelkomde uiteindelijk nog zo’n 900 toeschouwers. Dat hadden er wellicht wat meer kunnen zijn, als het niet een uur voor de wedstrijd was begonnen te regenen. Het deerde niemand, en zeker de jeugdspeler van Gomos niet die hand in hand met de spelers het veld op mochten en later als ballenjongens fungeerden. De wedstrijd zelf had niet veel om het lijf. FC Groningen was met name in de eerste helft heer en meester. De Duitsers trokken zich massaal terug. Echt heel veel kansen kreeg de FC dan ook niet, ondanks een gigantisch veldoverwicht. Na de rust met de gebruikelijke wissels werden de ruimtes wat groter en kwamen er meer kansen. De Duitsers openden verrassend de score via Tim Werrnke, met afstand de beste Duitsers. De geblokte spits verschalkte de FC Groningen doelman met een prachtig wippertje. FC Groningen herpakte zich snel en kwam op gelijke hoogte via Danny Hoesen, die overigens alleen na de rust in actie kwam. De winnende 2-1 kwam op naam van een andere invaller, Tjarron Chery. Hij scoorde vanaf de strafschopstip. Daardoor ging het publiek toch nog met een goed gevoel naar huis.