NorgerLympics bijzonder geslaagd

NORG – Inwoners van het brinkdorp hebben alle reden om tevreden terug te kijken op de afgelopen week. De NorgerLympics zorgden er voor dat velen zich enkele dagen konden wentelen in allerlei activiteiten rondom sport en bewegen.

Op de Brinkhofweide lag de gehele week een kleine zandvlakte. Bedoeld voor allerlei activiteiten op het gebied van sport en zand. Beachvolleybal, zandkastelen maken, spelen met modder, levend tafelvoetbal en een beachkorfbaltoernooi werden er gespeeld. Op donderdag was er een wandeldag en een buurt-sportdag sloot de festiviteiten af op zondagmiddag. Er kon deze dag mee gedaan worden met klootschieten, peanetbal, klaverjassen en er was een hardloopwedstrijd van Langelo naar de Brinkhofweide in Norg. Dit alles met als motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Niet alleen buurten uit Norg namen deel aan de NorgerLympics. Ook vanuit Langelo, Huis ter Heide, Zuidvelde, Een en Peest werd dapper meegedaan aan de vele onderdelen.

Aanstichter van al deze sportactiviteiten is de stichting Beweegdorp Norg. Afien Beuving is hiervan de projectleider. Zij had ook dit jaar de coördinatie in handen. Beweegdorp Norg kan inmiddels terugkijken op vijf jaar geschiedenis. Naast sportstimulering, gezond leven en bewegen, heeft de stichting ook in haar doelstellingen opgenomen om de leefbaarheid en de sociale samenhang van Norg en haar buitendorpen te versterken. Zij ziet sport en bewegen als een middel om ook deze doelen te verwezenlijken. Terugkijkend kan de stichting vele winstpunten benoemen. Zo is er in Norg onder andere een Survivalbaan opgericht, wordt er jaarlijks een Spektakeltocht georganiseerd, is er het project Beweeg Reden voor mensen met overgewicht en maakt de buurt-sportcompetitie zijn opwachting als jaarlijkse activiteit. Nieuwe activiteiten zijn er ook. Zo komt de spelweek voor de basisschool kinderen weer terug in het dorp met een drietal dagen Sport & Spel in de laatste week van de zomervakantie in augustus. Medewerking van alle sportverenigingen in het dorp zoals Gomos, Des, K en V, het Molenduinbad, het Bewegingscentrum en de sportcoaches van Welzijn in Noordenveld zijn bijvoorbeeld betrokken bij de activiteiten. Stichting Beweegdorp Norg heeft aangekondigd ook de komende jaren door te gaan met sportstimuleringsactviteiten in Norg en omgeving.