Noury Rachid van vluchteling tot Personal Trainer

NORG – Het zal je maar overkomen. Door oorlogsgeweld gevlucht van Syrië naar Turkije. Daar drie jaar gewerkt om de familie te onderhouden en na hereniging doorgereisd naar Nederland. In ons land aangekomen kwam eerst AZC Ter Apel in beeld, daarna AZC Veenhuizen en vervolgens AZC Oranje. 3,5 jaar gelden kwam een woning in Norg vrij. Daar woont het gezin met veel plezier en in rust.

‘Ik woon er met mijn ouders, twee zusjes en mijn broertje. Ik ben nu 23 jaar en heb hard gewerkt om Nederlands te leren. In AZC Oranje kon ik voor het eerst starten met Nederlandse les. Toen we in Norg kwamen wonen ben ik naar het MBO gegaan. Dit bij het Alfa college in Roden. Ik heb in 1 jaar 3 niveaus van de Nederlandse taal doorlopen.  En nu doe ik  MBO niveau 4, dit met de opleiding Sport & Bewegen. Daar zit mijn passie.  Ik heb een jaar aan topsport gedaan door te basketballen in het tweede van Donar. Door een scheenbeen blessure moest ik andere keuzes maken. Op school motiveerden docenten mij om ZZP-er te worden, zodat ik nu als Personal Trainer aan de slag kan gaan,’ laat Noury Rachid weten.

Lekker in je vel zitten en met trots in de spiegel kunnen kijken. Ervoor zorgen dat je fit en gelukkig voelt, zowel fysiek als mentaal. Dat is de missie. ‘Samen maken we doelstellingen en aan de hand daarvan een stappenplan. Ik train 1 op 1, dus niet in grote groepen. Je krijgt alle aandacht en ik merk dat mensen dat plezierig vinden. Fysieke klachten, pijntjes, willen afvallen, weinig energie, het zijn zomaar enkele termen die passen bij mij als Personal Trainer. Naast bewegen, adviseer ik ook op het gebied van voeding en op het mentale vlak.’ Zie ook www.nrtrainer.nl.

Noury Rachid woont naar tevredenheid in Norg. Een eigen ruimte blijft een toekomstige wens. ‘Ik zit nog op school, maar kijk alvast al wel rond waar ik goed terecht kan. Het liefst hier in deze omgeving. Enige onzekerheid is er ook. Volgend jaar moet ik opnieuw mijn ID aanvragen voor een verder verblijf in Nederland. Maar daar denk ik niet te veel over na. Ik doe gewoon de dingen die ik doe en waar ik goed in ben.’