Nu al Abraham voor ‘Pompstee’ Gerard

pompstee

‘hij houdt zelf ook wel van een geintje’

RODEN – Geluksvogel die Gerard Uiterwijk, uitbater van de Pompstee. Moet een normaal mens genoegen nemen met één keer een Abraham of Sara in zijn of haar leven, Gerard krijgt er – waarschijnlijk- twee. De eerste is in elk geval binnen. Donderdag werd Gerard 49 jaar, en dus werd er in de nacht van woensdag op donderdag al een Abraham geplaatst. ‘Gerard houdt zelf ook wel van een grapje’, lacht Dirk -Pieter Wouda, die samen met Gerard’s zoon de actie op poten zette. Hij zette met een grote groep vrienden woensdag kort voor middernacht een enorme Abraham voor de deur van de Pompstee. ’Gerard bijna 50’ stond er bij, waarbij aangetekend moet worden dat het woordje bijna wel heel klein geschreven was.

De grap was uiteraard dat veel mensen donderdag in de veronderstelling verkeerden dat Gerard dus nu al vijftig jaar geworden was. En voor veel mensen is het bereiken van die leeftijd iets bijzonders. Dat is toch wel een dingetje. Ben je oud. Of beter: het klinkt oud. ‘Gerard is scherp. Niet nieuwsgierig, maar wel iemand die graag wil weten hoe iets zit. Dat er met z’n vijftigste iets zou gebeuren, dat weet hij. Daarom doen we het ook al op z’n 49e. Als verrassing. Bovendien hadden we het ooit een keer beloofd, dat we wat extra aandacht zouden schenken aan z’n 49e én 50e verjaardag’, lacht Wouda. Overigens wist ook Gerard’s vrouw Miranda van de actie. En rond de klok van 00.00 uur dronken Gerard en Miranda, z’n vrienden en personeel een borrel op z’n 49e verjaardag.

Gerard was wel even beduusd. Er vielen wat krachttermen, waaronder het welbekende ‘sjap’. Maar uiteraard kon Gerard de geste zeer waarderen. ‘Dat wisten we ook wel. Hij organiseert zelf ook graag een feestje. En bijna vijftig of niet, hij is nog zeer jong van geest. En houdt dus wel van een geintje. Nu was hij een keer aan de beurt. Dat hoort er bij. Zeker als je bijna vijftig bent’, lacht Wouda.