OBS De Marke tijdelijk naar De Hullen

RODEN – De velden achter sporthal De Hullen in Roden vormen de komende tijd de nieuwe locatie van Obs De Marke. Door de sluiting van het schoolgebouw aan de Molenweg moest De Marke op zoek naar een tijdelijke locatie. Die is gevonden bij De Hullen.

 

Tijdelijk schoolgebouw

We streven ernaar zo snel mogelijk tijdelijke lokalen beschikbaar te hebben voor 7 groepen. Daar komen later de overige lokalen bij. De leerlingen van de kleuterklassen blijven tot die tijd in het oude schoolgebouw. Hun lokalen bevinden zich in het deel van de school dat geen schade heeft. De parkeerplaatsen achter De Hullen kunnen worden gebruikt als kiss&ride-locatie voor het afzetten van leerlingen.

 

Nieuwbouwplannen De Marke

Nu het oude gebouw is gesloten, komen de nieuwbouwplannen voor De Marke in een stroomversnelling. Wethouder Alex Wekema: “We zijn blij dat we de tijdelijke locatie voor De Marke zo snel hebben gevonden bij De Hullen. Maar het moet tijdelijk zijn. We doen ons best om zo snel mogelijk met de bouw van een nieuwe school te beginnen. De bedoeling is dat leerlingen en personeel van De Marke van deze tijdelijke locatie kunnen verhuizen naar een nieuw schoolgebouw.”