ODA zet in op gecombineerde jeugd

oda

RODERWOLDE – Vorig jaar juni speelde de hoofdmacht van ODA uit Roderwolde de laatste competitiewedstrijd. Door een teruglopend ledenaantal was het de laatste jaren nog maar net mogelijk om wedstrijdkorfbal te spelen. Een aantal spelers stapte over naar een andere club, anderen stopten helemaal met korfbal. Toch leeft ODA nog wel degelijk. De club zet in op de jeugd.

De club is trots op het D1 team dat bleef bestaan, onder de bezielende leiding van Geke van Gosliga en Dorien Bolhuis. Er zit genoeg talent in het team en als dit team bij elkaar blijft, dan zal er ooit weer een seniorenteam in Roderwolde ontstaan. Vanwege het jeugdteam is het bestuur van ODA niet ontbonden. De verschillende commissies zijn dat ondertussen wel.

Ondertussen werkt ODA nauw samen met OWK uit het naburige Oostwold. Beide verenigingen beschikken over een leuke groep kinderen, maar deze groepen afzonderlijk zijn net te klein om een volwaardig 8-tal team op te zetten. Na een inspirerend overleg bleek al snel een klik een gedeelde visie tussen de twee besturen en de trainers. De combinatieteams tussen ODA en OWK werden een feit. De samenwerking resulteert in de volgende teams: Combinatieteam E1 (4-tal), – Combinatieteam D1 (8-tal). Door leeftijdsverschillen binnen beide groepen worden nu de jongere kinderen (E-ers) bij elkaar gevoegd en spelen nu met en tegen leeftijdsgenoten. Ditzelfde geldt voor de oudere kinderen (D-ers). De trainingen van de E-ers en D-ers zal in verband met de overgang en het vervoer gezamenlijk / gelijktijdig plaatsvinden. De trainers en coaches zullen een combinatie zijn van ODA- en OWK-ers.

Hoe nu verder? De D-jeugd kan met de huidige groep door blijven spelen. Ook de begeleiding (in de vorm van trainers en bestuur) blijven actief zolang dit nodig is. Nieuwe jeugdspelers zijn altijd van harte welkom om aan te sluiten bij de huidige groep of misschien daaronder. Neem hiervoor contact op met het bestuur of een van de trainers. Het mail adres is  lid2@kvoda.nl. De wedstrijden en trainingen worden nu op het veld in het Najaar afgewerkt op het kunstgrasveld in Oostwold. De zaalwedstrijden zullen worden gespeeld in Leek, over de trainingen in de zaal moet nog een besluit worden genomen. De wedstrijden en trainingen in het voorjaar worden afgewerkt op het sportveld De Doefkamp in Roderwolde.