Olfert Molenhuis wint Intersport  Superstore Roden Herfstcross

NORG – De 21e editie van de Intersport Superstore Roden Herfstcross In de zonovergoten mooie bossen van Norg is dit jaar een prooi geworden voor de Asser atleet Olfert Molenhuis. Hij leidde van start tot finish en won de cross over negen kilometer met grote overmacht. Henk Kramer werd tweede en Erwin Akkerman uit Meppel derde. Molenhuis doet het wat rustiger aan, maar behaalt nog steeds aansprekende resultaten. Hij werd vorig jaar tweede en won de Norger cross ook in 2014.

Bij de vrouwen kwam Saffira Kiewiet uit Eelde als eerste over de finish in 35:03. Lotte De Hosson uit Groningen werd tweede en Jennie Philips uit Zevenhuizen derde. In de categorie boven de veertig jaar won Liane de Wit uit Assen en bij de vrouwen boven de vijftig jaar was Anja Bennik uit Elim de snelste. Voorafgaand aan de herfstcross was er – als experiment – een korte cross over een ronde van drie kilometer. Hier deden zo’n twintig lopers aan mee. Henry Tibben uit Assen won deze korte cross over drie kilometer. Bij de dames was Tamara De Vries uit Meppel de snelste. Het eerste nieuwe onderdeel van de Norger herfstcros was de Canicross. Dat betekent lekker hardlopen met je hond aan de lijn. Dit onderdeel startte om11.00 uur en ging over de afstanden drie of zes kilometer.. Er waren dertig ervaren en wat minder ervaren deelnemers, die samen met hun viervoeter het parcours hebben afgelegd. De deelnemers vertrokken niet tegelijk, maar startten apart van elkaar. De herfstcross trok in totaal 280 deelnemers en bij de jeugdwedstrijden waren 82 lopers en loopsters present. De eerste editie van de canicross was eveneens een succes met een dertigtal deelnemers. dat betekent dat meer dan vierhonderd hardlopers hebben meegedaan aan het mooie maar zware hardloopevenement in de Norger bossen. De organisatie was weer in handen van de Stichting Loopsport Norg. Vooral bij de jeugd was er aardig wat publiek. Door het mooie weer was het dan ook prima toeven in de Langeloërduinen. In het kader van Grenzeloos Naoberschap deden ook enkele vluchtelingen aan de wedstrijden mee. In de weken voorafgaand aan de herfstcross volgden ze op zondagochtend clinics bij de Loop groep Norg.

norg-canicross-6norg-canicross-7norg-canicross-8norg-canicross-9norg-canicross-10norg-canicross-11norg-canicross-12norg-canicross-14norg-canicrossnorg-canicross-2norg-canicross-3norg-canicross-4norg-canicross-5