Onderzoek slaat aan bij de jeugd

 

NORG – Meer dan 150 jongeren tussen de 12 en 17 jaar hebben gereageerd op een enquête van Mart Nijboer over het ´Leukste idee van Norg´. Doelstelling van het onderzoek was om te achterhalen hoe de jeugd in het dorp hun vrije tijd indeelt en ervaart. Mart Nijboer, student in het afstudeerjaar Leisure-management van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, kan in zijn ogen dan ook goede conclusies trekken. Om de jeugd te bedanken voor hun inzet werden cadeaubonnen van 15 euro weggeven aan twee deelnemers. Rens Dijkstra kreeg een bon van Flik Mode en Marit Boer een bon van Mari Kari (foto).

Mart Nijboer loopt stage bij Welzijn in Noordenveld. ´Deze organisatie zal dan ook verder gaan met het uitwerken en uitvoeren van de resultaten,´ zegt hij. 41% van de jeugd verveelt zich best wel vaak in het dorp.  Voor de jeugd is er een beperk activiteitenaanbod. Uitgaan, een feestje of een activiteit wordt gemist,´ laat hij weten. Ook geven een groot aantal jongeren aan dat en goede ´hangplek node gemist wordt. Een plek om elkaar te ontmoeten rondom de Brinkhof zien zij wel zitten,´ laat hij weten. ´Ingericht naar de wensen van de jeugd en met afspraken om overlast te voorkomen.´

Resultaten van de enquête komen binnenkort op www.hetleuksteideevannorg.nl. Dat meer dan 1 op de 5 jongeren heeft gereageerd, stemt tot tevredenheid. ´Op die manier kun je ook verder met de resultaten. Je merkt heel  duidelijk dat deze leeftijdsgroep een beetje buiten de boot valt. Ben je 18 plus, dan  kun je naar een horeca gelegenheid. Voor 13, 14 en 15 jarigen is dat geen echte optie.  In het onderzoek komen activiteiten naar voren als workshops over beauty en mode, schilderen en actief er op uit.  Mooi is dat de invullers evenveel meisjes als jongens zijn.´  Wanneer er iets gedaan wordt met de uitkomsten van het onderzoek zal de jeugd ook zelf actief aan de slag moeten gaan,´ vindt Mart Nieboer. ´Dat lees je gelukkig ook wel in de enquête terug. Jeugd en ouders willen best wel wat doen in het dorp voor deze doelgroep. Dat is dan een mooi gegeven  om mee verder te gaan,´ laat hij tot slot weten. Meer weten en of mee doen aan een vervolg, neem dan contact op met Buurtwerker Femma Bezu WiN 050 3176500, femmabezu@welzijninnoordenveld.nl.