Onherkenbaar mooi en met de allernieuwste techniek

Palestra

RODEN -  Stilstand is achteruitgang. Zeker in de wereld van wellness- en fitnesscentra moet je met de tijd mee. En dus vatte Palestra de koe bij de hoorns. Met een prachtige nieuwe fitnesszaal en met de nieuwste Technogym Cardio Apparatuur en de MyWellness app. Internetten, muziek luisteren en televisie kijken tijdens het sporten? Het is allemaal mogelijk bij Palestra.

My Wellnes. Aan die app is de bijzonder geavanceerde Technogym (cardio)apparatuur, voorzien van de allernieuwste technologie en ook het gehele groepslesrooster gekoppeld. Dit betekent dat je straks ook thuis op je smartphone, tablet of computer alles kunt zien. Hoeveel moves je die dag en die week gemaakt hebt en of je daarmee je doel hebt bereikt. Je meldt je aan en de rest wijst zich vanzelf. De MyWellness app registreert niet alleen je trainingen binnen Palestra maar ook ook alle bewegingen die je buiten Palestra maakt. Hardlopen, fietsen, wandelen maar ook tuinieren en huishouden, alles telt mee. ‘Het is de moderne tijd. Je stelt je vooraf een bepaald doel, een bepaald aantal moves, bewegingen. Het aantal moves per dag is wetenschappelijk vastgesteld op 500. Dit staat gelijk aan de Nederlandse beweegnorm (NISB) van een half uur matig intensief bewegen per dag. Dat stel je in en vervolgens kun je binnen maar ook buiten Palestra zien of je in je doelstellingen slaagt, vertelt Ilonka van Palestra.

Nog iets. ‘Tijdens de training bij Palestra kunnen mensen straks gewoon op internet. Mensen hebben toegang tot de sociale media en kunnen televisie kijken of muziek luisteren. Ook begeleiding en coaching kan op afstand via de telefoon, tablet of computer (coaching op afstand), al blijft uiteraard de persoonlijke begeleiding binnen Palestra vooropstaan. Beweegcoaches kunnen op afstand zien wat je die week of maand gedaan hebt en kunnen aangeven wat eventueel verbetert kan worden. Het is zelfs mogelijk om het rondje dat je buiten gelopen hebt en hebt opgeslagen op je telefoon bij een volgend bezoek aan Palestra op de loopband uitvoert. Precies hetzelfde rondje. Ideaal als het bijvoorbeeld slecht weer is’, zegt Ilonka.
Of het nieuwe systeem moeilijk is? ‘Welnee. Leden hebben een SmartKey die ze gebruiken als ze beginnen met trainen. Het systeem doet vervolgens de rest. Dat en onze nieuwe fitnesszaal, onze nieuwe huisstijl en de nieuwe website en niet te vergeten binnenkort een dak vol zonnepanelen maken dat we toonaangevend zijn in Nederland’

Mensen die geïnteresseerd zijn in het nieuwe systeem en de ander vernieuwingen binnen Palestra zijn welkom tijdens de ‘housewarming’ op zondag 25 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur.