ONR kan de vakantie boeken; zware kluif voor Marum

Nacompetitie

REGIO – ONR en Marum hebben nog een lange, lastige weg te gaan, in de strijd om promotie naar de tweede klasse. ONR verloor kansloos van DESZ en staat voor een onmogelijke opgave. Marum won wel van DWP, maar heeft nog een hele kluif aan de stugge Friezen. De terugwedstrijden zijn vandaag (dinsdag).

ONR verloor de eerste wedstrijd met 0-3 van DESZ, de club uit Zwartsluis die voor het eerst in de historie uitkomt in de tweede klasse . “Een duidelijke uitslag”, sprak trainer Ronald Vermeulen, die er geen doekjes om wond. “De uitslag 0-3 was ook het beeld van de wedstrijd. En als het bij rust 0-5 was geweest mochten we niet klagen.” DESZ was duidelijk een maatje te groot voor de Roners. Na rust kwam ONR een klein beetje terug in de wedstrijd. “Een kansloze zaak vind ik te negatief gesteld. Een te betere tegenstander vind ik meer op zijn plaats. De wedstrijd is om 20.00 uur. Ik denk dat we om 22.00 uur kunnen zeggen: het is zomervakantie”. De winnaar komt in een poule van drie.

Marum stuitte letterlijk op derde klasser ‘De Witte Paal’ (DWP), al wonnen de geel-zwarten de eerste thuiswedstrijd wel. Maar na 45 minuten stond het 0-1. En dat was volgens Marcel Poll tegen de verhouding in. Het meer voetbaltechnische Marum moest het afleggen tegen een counterend DWP, dat in Holtrop een echte afmaker had. Diep in de tweede helft trok Marc Oldewarris de zaak gelijk na een wervelende actie, waarbij hij vijf man het bos in stuurde. Vijf minuten voor tijd een bizarre 2-1. Terwijl Holtrop zijn doelpunt zag afgekeurd, kwam er een tegenaanval, waarbij invaller Kees Pranger zoveel druk zette, dat de bal over de keeper viel. “De 2-1 was terecht. Maar we zijn er nog lang niet. Het is een hele ‘vervelende’, stugge tegenstander. We hebben er nog een hele kluif aan”. Wanneer Marum vandaag de slag in Sintjohannesga overleeft, komt ook Marum in een poule.