ONR: promotie in jubileumjaar?

RODEN – Met dertig punten uit tien wedstrijden leek ONR uit Roden vorig seizoen niet te stoppen. Met overmacht werd de eerste periodetitel in de wacht gesleept en de Roners waren kampioenskandidaat nummer één. Gaandeweg kwam er echter zand in de motor van de ploeg. Zeker na de winterstop draaide het minder en minder. Uiteindelijk moest de titel aan Tonego uit Luttelgeest gelaten worden en restte voor ONR de nacompetitie, waarin DESZ uit Zwartsluis te sterk bleek. Dan dit seizoen maar. Promotie zou mooi zijn, zeker omdat ONR een halve eeuw bestaat.

Trainer Ronald Vermeulen, nog jong, presteerde prima in zijn debuutjaar bij ONR. Zoals gezegd was de start imponerend. Gaandeweg raakten wat dragende spelers geblesseerd en ook de staat van het hoofdveld van de Roners hielp niet mee om nog langer verzorgd voetbal op de mat te leggen. Vermeulen kan dit seizoen in elk geval een beroep doen op Sander Ottens en Mats Wolthuis. Ottens komt over van Amicitia VMC uit Groningen, Wolthuis verruilde Oranje Nassau Groningen voor zijn oude liefde. Beide spelers kunnen op voorhand als aanwinsten worden beschouwd. Tegenover de komst van deze nieuwe spelers, staat het vertrek van de sterke doelman Bert Jan Vos. Na eén seizoen ONR gaat hij het doel van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden verdedigen. Voor het overige kan Vermeulen verder bouwen en zal er dit seizoen opnieuw getracht worden om naar de tweede klasse te promoveren. Met de versterkte selectie moet dat tot de mogelijkheden behoren.

Het wordt toch al een bijzonder seizoen voor de zaterdagclub van Roden, want in het laatste gedeelte van dit jaar en volgend jaar wordt stilgestaan bij de vijftigste verjaardag van de club. Officieel bestaat ONR op 12 oktober vijftig jaar en daarom is op 14 oktober en borrel voor sponsoren, gemeente, ereleden en andere genodigden. Een dag later – 15 oktober- is er feest voor alle leden. Mei volgend jaar wordt in het kader van de verjaardag een wedstrijd tussen het oude damesteam van ONR en dat van buurman VV Roden gespeeld en het jubileumjaar wordt volgend jaar op 24 juni afgesloten voor alle leden en oud-leden.

Verder bouwen aan de talentvolle ploeg. Nog meer eigen jongens inbouwen en de zo specifieke ONR-sfeer behouden. Dat zijn de taken van trainer Vermeulen en de nieuwe voorzitter Hylke Westra, die boegbeeld Harm Holman verving. De sterren lijken goed te staan voor de Roners. De selectie lijkt versterkt en breder. ONR treft het ook wat betreft de competitie-indeling met buurtclubs als Boerakker, HFC’15, Marum en Veenhuizen. Serieuze concurrenten zullen ploegen als Glimmen, Appingedam en Loppersum worden, zoals ook Marum ongetwijfeld mee zal gaan doen om de prijzen.