ONR verder in beker na ‘penaltywedstrijd’; ‘Oktoberfestploeg’ HFC’15 ook naar volgende ronde

Inhaalronde/bekercompetitie

REGIO - In het afgelopen weekend stond er een inhaal/bekerronde op het programma. In de reguliere competitie won Boerakker nipt van Corenos. ONR, VEV’67, Roden en HFC’15 plaatsten zich voor de volgende bekerronde.

Boerakker speelde niet best. Mede doordat Corenos fel op de huid zat waar de geel-zwarten moeite mee hadden, waardoor de thuisclub niet aan voetballen toe kwam. Na de 0-1 een betere fase, waarin ook de gelijkmaker viel, door Chris Leekstra. In de slotfase nam Boerakker dankbaar een cadeautje in ontvangst, nadat de keeper van de gasten hands maakte bij het uittrappen en Rutger van der Veen Boerakker alsnog drie punten bezorgde.

In de beker liet VEV’67 derde klasser Siddeburen alle hoeken van het veld zien. Het duel werd pas om vijf uur gespeeld aangezien Siddeburen een zondagclub is. Het kwaliteitsverschil was te groot. Siddeburen had geen schijn van kans. Na een 3-0 ruststand werd het 11-0. “We wilden dubbele cijfers en dat hebben we gedaan”, stelde Luitzen Nijboer tevreden. Enrico Wardenier maakte de meeste doelpunten: drie. ONR schakelde ONR NEC uit. Het was een waar penaltyfestijn. Na de 1-0 van Hans van Tamelen kreeg NEC de eerste strafschop, die benut werd. Na de 2-2 benutten de gasten wederom een elfmeter: 2-3. Een vrije bal van Leon Schievels leverde alsnog de gelijkmaker op: 3-3. In de penaltyreeks miste NEC de zesde, terwijl Leon Schievels de zesde namens ONR erin trapte. Overigens werd doelman Bert-Jan Vos in de rust gewisseld. Vervanger Danny Blauwwiekel stopte twee van de strafschoppen. Mede daardoor bekert ONR verder. Trainer Sjoerd Rozema van HFC’15 zag zijn oude club – en zoon Ferdinand- Veenhuizen met 0-2 verliezen van VV Groningen. “VVG is duidelijk een betere ploeg. Alle posities hebben meer kwaliteiten”. De kansen werden benut. Na de vroege 0-1 werd het in de tweede helft 0-2. Volgens Rozema mocht Veenhuizen de handen dichtknijpen dat het daar bij bleef. “Marcel van Veenen ligt niet wakker van de bekeruitschakeling”, hoorde Sjoerd van Marcel zelf.

Zondag had Roden geen kind aan vijfde klasser Bareveld. “Ik heb van te voren gezegd: je kunt het nooit goed doen tegen zo’n laagvlieger”, vertelt Harry Zwiers. “Voor mij was belangrijk de nul en het baltempo. En dat hebben we goed gedaan”. Bij rust was het al 0-6. In de tweede helft ging Bareveld voor de goal liggen om dubbele cijfers te voorkomen. Ook dat lukte: Het werd 0-9. “Beide clubs hadden niks aan deze wedstrijd. We hebben onze verplichting gedaan en daar houdt het mee op”, zegt Zwiers die deze wedstrijden beschouwd als oefenwedstrijd. GOMOS werd uitgeschakeld door Stadspark: 1-2. GOMOS moest opboksen tegen een heel goed elftal. Doordat de linies te ver uit elkaar lagen werd de thuisclub weggetikt: 0-2. Na rust tapte GOMOS uit een ander vaatje, maar kwam niet verder dan 1-2. “We hadden minimaal de strafschoppenreeks verdiend. We hebben deze klasseploeg aardig dwars kunnen zitten”, stelde Wim Bakering al met al tevreden. HFC’15 knikkerde Musselkanaal uit het toernooi. De 3-5 was een magere afspiegeling. Auke Birza was een blije trainer. “Een groot aantal spelers was afwezig en het was te zien dat jongens naar het Oktoberfest zijn geweest. De tweede keuze vulde de open plaatsen in en qua discipline en organisatie hebben ze het van begin tot eind prima gedaan. Mooier kun je het niet hebben als vereniging,”. .