ONR viert feest tijdens 50-jarig bestaan

Jubileumjaar voetbalvereniging ONR

RODEN – De zaterdagvoetbalvereniging ONR bestaat dit jaar 50 jaar. En dat wordt groots aangepakt. De Rôner voetbalclub heeft hiervoor zelfs een commissie opgesteld om verschillende activiteiten te organiseren. Het grote jubileumfeest is inmiddels achter de rug, maar en staan nog een aantal leuke activiteiten te wachten in Roden. De grote reünie op zaterdag 24 juni lijkt een fantastische afsluiting van het jubileumjaar te gaan worden.

In het verleden kende Roden alleen zondagvoetbal. De jeugd voetbalde wel op zaterdag, maar vanaf een bepaalde leeftijd speelde je op zondag. Dit was voor velen in Roden een ongewenste situatie. Om voetbal voor alle leeftijden te kunnen faciliteren op zaterdag richtte Dominee Petersen in 1966 C.V.V. O.N.R., Christelijke voetbalvereniging Oranje Nassau Roden, op. Die uitkwam in de derde klasse, waar ze twee jaar later, in 1968 onder leiding van Roel Nijland, kampioen. En waar we nu, onder leiding van Ronald Vermeulen, nog steeds een geduchte tegenstander zijn. De naam is destijds gekozen, omdat Roden meer christelijke sportonderdelen had die ook de naam Oranje Nassau droegen. Blauwe kousen, een witte broek en het onmiskenbare oranje shirt met de zwarte V op de borst, net als VV Roden die deze V had op een witte ondergrond. Dit om de gelijkenis op het voetbalveld aan te geven. Inmiddels is de zwarte V een blauwe V geworden, maar verder is het tenue nog steeds ongewijzigd. Ook heeft de C plaatsgemaakt voor de Z van zaterdag.

“We tellen inmiddels een groot aantal leden en groeien nog steeds. We bestaan uit 17 jeugd teams, 5 volwassen teams een G afdeling en G-jeugdafdeling. Iedereen die wil voetballen is van harte welkom en na ons succesvolle mix toernooi als aftrap van het jubileum jaar kunnen we alleen maar vol trots zijn op de integratie van de verschillende niveaus op alle leeftijden. Kortom de familie vereniging die we willen zijn”, aldus voorzitter Hylke Westra. “Natuurlijk heeft de organisatie, de jubileumcommissie, vooraf dit mixtoernooi en feest wel de nodige hoofdbrekens gekend. Maar onder leiding van onze nieuwe voorzitter is het gelukt een spectaculaire aftrap te geven aan dit speciale seizoen. Het streven is elke maand een bestaande of nieuwe activiteit te organiseren. Aanstaande zaterdag 5 november organiseren we voor onze jeugd een spokenzoektocht, aanmelden kan nog steeds, en volgende maand zal er sinterklaas gevierd worden. Voor de volwassenen zal er een winter BBQ, een dropping, een darts toernooi en vele andere dingen volgen. Op onze website kun je via het aanklikken van jubileum in grote lijnen al zien wat er gepland staat door dit hele jaar heen. En dat we niet alleen dingen organiseren voor onze verenigingsleden blijkt wel uit de geplande kofferbakverkoop waar iedereen gebruik van kan en mag maken.

Het jubileumweekend begon op vrijdag 14 oktober met een bescheiden receptie , laat voorzitter Hylke Westra weten. “We hadden de sponsoren, gemeente, ereleden en andere genodigden uitgenodigd in onze kantine”. De gemeente Noordenveld had een aangename verrassing in petto voor de voetbalclub. Uit handen van wethouder Gerrit Alssema ontving het bestuur met trots de Zilveren legpenning van verdienste. Dit vanwege de bijzondere verdiensten van de Rôner voetbalclub. Het jubileumweekend kreeg op de zaterdag een vervolg. De leden kregen een mixtoernooi voorgeschoteld. Van jong tot oud, iedereen werd gemixt. Niemand werd vergeten, van de 4 tegen 4 kabouters tot de senioren. Ook de G-pupillen en de G-senioren waren van de partij. De dag werd afgesloten met een groot feest op het sportpark. Ondanks het jubileumjaar kent ONR een lastige start van de competitie. De ploeg van trainer Ronald Vermeulen won nog maar 2 competitiewedstrijden ne staat momenteel op tiende plaats in de derde klasse C. De hoge verwachtingen kunnen nog niet waar worden gemaakt. Maar was er nog niet is kan nog komen.

Op 24 juni 2017 zal dit bijzondere jaar worden afgesloten met een grote reünie, waar iedereen die iets te maken heeft gehad of nog steeds binding heeft met ONR van harte is uitgenodigd. De voorbereiding iedereen te voorzien van een persoonlijke uitnodiging is gestart, maar voor het geval we iemand dreigen te vergeten, iedereen, en dan ook echt iedereen is van harte uitgenodigd, dus schroom niet en meld u alvast aan via 50jaar@vvonr.nl en reserveer deze datum alvast in de agenda!

Wat: ONR jubileumjaar
Wie: Voetbalvereniging ONR
Afkorting: Oranje Nassau Roden
Voorzitter: Hylke Westra
Informatie: www.vvonr.nl

roden-onr-receptie-07roden-onr-receptie-06roden-onr-receptie-05roden-onr-receptie-04roden-onr-receptie-03roden-onr-receptie-02roden-onr-receptie-01roden-onr-receptie-08