Ontbijtje tegen vroege hongerklop

PEIZERMADE – Wielrenners weten dat een goede koers valt of staat bij goede voeding. Wie te weinig gegeten of gedronken heeft, riskeert een ‘hongerklop’. De fietsers die afgelopen donderdagochtend door wethouder Alex Wekema werden getrakteerd op een lekker ontbijtje fietsen weliswaar niet op professioneel niveau, maar ook voor hen geldt dat wat extra energie geen kwaad kan. En dus kregen de fietsers een krentenbol en wat te drinken, toen zij langs Peizermade kwamen. ‘Ik pak bijna altijd de fiets als ik een afspraak heb buiten het gemeentehuis. Vaak ben ik sneller op de plaats van bestemming en het is nog gezond ook. Ik kan het iedereen aanraden’, aldus Wekema.
De gemeente Noordenveld is onlangs begonnen met het project ‘Rij2op5’, waarbij inwoners worden gestimuleerd vaker de fiets te pakken naar het werk. Werknemers die minimaal 2 van de 5 werkdagen op de fiets naar het werk gaan zijn fitter, leveren een positieve bijdrage aan het duurzaam ondernemen, besparen kosten en zorgen voor minder fijnstof en CO2 uitstoot.
In de maand juni worden fietsers eveneens uitgedaagd een mooie foto te maken tijdens hun rit naar het werk. Vanaf 27 mei kunnen zij hun mooiste foto’s insturen en maken zij daarbij kans op een mooie prijs.