Onthulling leefbaarheidsprijs Midzomerfestival in De Wilp

DE WILP- De leefbaarheidsprijs die afgelopen vrijdag in dorpshuis Op de Welle in De Wilp door wethouder Janny Hulshoff werd onthuld staat bol van de symboliek. Kunstenares Klaasje Smid heeft het kunstwerk in samenspraak met de ontvangers van het kunstwerk gemaakt. Marcel Berghuis, Walter van Ginkel, Jan Ottema, Jantinus Ploeg en Johan de Jong, die het midzomerfestival samen met de afwezige Andrea Klunder organiseerden zijn nog even enthousiast.

Dat enthousiasme leidde in juni 2014 tot het Midzomerfestival. De foto’s flitsten vrijdagavond bij de prijsuitreiking voorbij van een sfeervol podium bij de vijver waar de inwoners van de De Wilp genoten van optredens van vijf bands. Wethouder Hulshoff zei dat het Midzomerfestival een gemeenschap als De Wilp veel heeft te bieden. “De jeugdige organisatoren hebben de hele gemeenschap in beweging gekregen.”

Janny had ook nog een nieuwtje, de leefbaarheidsprijs verandert van naam en gaat als Jacques Drenth prijs verder. “Bij het overlijden van voormalig raadslid Jacques Drenth is vanwege zijn inzet voor de dorpen, zoals het opstellen van dorpsvisies, besloten een prijs naar hem te noemen. De criteria van de leefbaarheidsprijs passen naadloos bij zijn visie.”

Kunstenares Klaasje Smid vertelde dat de schilderijen van het kunstwerk de huizen in De Wilp voorstellen. De schilderijen kunnen bewegen en stellen ook een trap voor. De wilgenstokken horen volgens haar bij het Westerkwartier en staan voor vruchtbaarheid. “Je hoeft ze maar in de grond te steken of er komen wortels aan,” lichtte Klaasje toe. En zo is het maar net met de organisatoren van het Midzomerfestival. Het volgende festijn staat voor 10 oktober gepland. Dan gaat de rode loper uit voor het Première Festival en wordt de nieuwste dorpsfilm van De Wilp vertoond.