‘Onze blauwdruk? Een toegankelijk gezinsfeest zijn’

Roden RadioNL_

Organisatie RADIO NL/TV Oranje Zomertoer bezig met ‘klapper’

RODEN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw nou eenmaal vooruit. En dus wordt door menig Roner (of beter: Noorderling) nu al uitgekeken naar de RADIO NL/TV Oranje Zomertoer, die op zondag 9 augustus in Roden (Jaarbeursterrein) zal worden gehouden. De organisatie heeft ook voor de zaterdagavond al een invulling gevonden met een Kiss-coverband. Uniek is en blijft dat beide evenementen gratis toegankelijk zijn. En ondertussen kan Hessel Wijkstra van RADIO NL alvast de namen van een aantal artiesten verklappen.
Voor de presentator dat doet, zegt hij iets bijzonders. ‘We zijn met een ‘enorme klapper’ bezig. Iets héél bijzonders. Iets waarvoor mensen echt naar Roden zullen komen. We zijn ver en het ziet er heel goed uit. Ik kan de naam nog niet verklappen. Simpelweg om, mocht het toch misgaan, teleurstellingen te voorkomen. We willen geen valse verwachtingen scheppen’, zegt Wijkstra, die elke middag een eigen show op RADIO NL presenteert en zich daarnaast veel breder voor de populaire omroep inzet.
‘Ik kan je wel al vertellen dat in elk geval Lucas en Gea van de partij zullen zijn. Daar zijn we blij mee. Net als met Helemaal Hollands en Henk Wijngaard. En oh ja, ook Evert Baptist is aanwezig in Roden. Gemiddeld genomen zullen de artiesten een kwartiertje optreden, de toppers wat langer. Als je bedenkt dat we van 13.00 uur tot 18.00 uur los gaan, dan komen er dus nog wel wat namen bij. We zijn overigens ook druk bezig om Jannes naar Roden te halen. Die zekerheid hebben we op dit moment helaas nog niet’, zegt Wijkstra.
De RADIO NL/TV Oranje Zomertoer hoort bij Roden. Het was en is nog steeds liefde op het eerste gezicht. ‘De artiesten maken er vaak ook een dagje uit van en zijn altijd weer vol lof over de organisatie. Met de krentenbol die ze krijgen en de hartelijke wijze waarop ze ontvangen worden. Roden is ook voor artiesten iets heel bijzonders. Dat merk je gewoon. Toch is het niet eenvoudig om een programma samen te stellen. Dat vergt tijd en voorbereiding. Maar reken er maar op dat er een goed en aansprekend programma staat.’ Uiteraard zendt de omroep live uit vanuit Roden. ‘Het werven van luisteraars en artiesten de ruimte geven zich te promoten. Dat was en is de insteek van deze tour. Een toegankelijk, gezellig gezinsfeest zijn ook. Dat is onze blauwdruk. Gewoon gezelligheid. Laagdrempelig en dus gratis. Ik merk het nu al weer, Roden is en blijft bijzonder. Ooit begonnen we tussen de oldtimers met een bescheiden feestje. Iedereen weet wat er daarna allemaal gebeurd is. We hebben er zin in. Binnenkort kan ik de complete line-up bekend maken’, besluit Wijkstra.