Ook Formule 1-wereld aan de gang met crypto

De Formule 1-wereld en crypto
Steeds meer sportclubs maken de keuze om NFT’s te lanceren, wat ook wel ‘non-fungible tokens’ zijn. Dit gebeurt onder meer in de Formule 1-wereld in het team van McLaren. Het team van McLaren kondigde aan om samen te gaan werken met Tezos (XTZ) aan een nieuw NFT-platform voor fans van McLaren. Een NFT is ook wel een uniek crypto token. Ruil je 1 bitcoin voor een andere bitcoin, dan heb je eigenlijk dezelfde bitcoin die je daarvoor had. Dit wordt ook wel fungibility genoemd. Non-fungibility daarentegen maakt dat een crypto munt niet om te wisselen is voor een andere cryptomunt, omdat deze munten uniek zijn,  
zo schreef crypto nieuws platform crypto insiders. Wij vertellen je meer over deze unieke crypto tokens en de samenwerking tussen McLaren en Tezos. Lees snel verder voor meer informatie.

Unieke crypto tokens
Deze unieke crypto tokens, oftewel NFT’s, bieden diverse sportteams een mooie oplossing om de ervaring voor fans nog gaver te maken. Lees hier meer over wat NFT’s zijn. De komende jaren zal Tezos de Technical Partner van McLaren zijn. Deze samenwerking bestrijkt zowel de Formule 1 als INDYCAR en esports. Gedurende de samenwerking wordt er aan een NFT-platform gewerkt, waarbij de ervaringen van fans centraal staan. Over dit platform zijn in de aankondiging nog geen verdere details bekendgemaakt. Wat we wel weten, is dat het logo van Tezos op de kleding van de twee racers komt te staan. Wellicht zullen we binnenkort meer details bekend worden gemaakt over de samenwerking tussen McLaren en Tezos. Het beste kun je dan ook het nieuws goed in de gaten houden.
De keuze voor Tezos
McLaren heeft tijdens de aankondiging verteld voor Tezos te hebben gekozen vanwege het lage elektriciteitsverbruik van het netwerk. Tezos staat namelijk bekend als Proof-of-Stake (PoS) blockchain en verbruikt daardoor minder energie dan Bitcoin of Ethereum. Sindsdien maakt de XTZ koers een positieve beweging. De koers is sinds de aankondiging van de samenwerking al met 8% in waarde gestegen. Tezos is bij de Formule 1-teams erg populair. Zo is Red Bull Racing ook een samenwerking aangegaan met Tezos. Met dit goede nieuws kunnen we toch wel stellen dat cryptomunten nog lang in de financiële wereld zullen blijven en crypto het ook zeker waard is om in te investeren.  Zeker als de Formule 1-wereld achter crypto staat.