Ook ‘kabouters’ strijden dit jaar om de Noordenveldcup

noordenveldcup1

noordenveldcup2noordenveldcup3In the sportlight: Noordenveldcup

NOORDENVELD – De Noordenveldcup is ondertussen al weer toe aan de zevende editie. En dus zetten de F-, E- en D-teams van voetbalclubs uit de regio – VV Roden, ONR, Veenhuizen, Peize, Nieuw Roden en Gomos- hun beste beentje voor in de sporthallen in Roden, Peize en Norg, gedurende de maanden december, januari en februari. Een prima overbruggingsevenement dus en dit jaar met een noviteit. Voor het eerste nemen namelijk ook de ‘kabouters’ deel aan het evenement. Kabouters (of puppy’s) zijn nog te jong om in de F-teams uit te komen. Mooi dat ook deze allerkleinste talenten de kans krijgen zich aan het publiek te presenteren.
Ongetwijfeld zal de organisatie van de Noordenveldcup stilstaan bij het onlangs overlijden van Arend de Vente. Hij was betrokken bij de start van de Noordenveldcup en verzette in die hoedanigheid veel werk. De Vente overleed kortgeleden, samen met zijn vrouw, na een auto-ongeluk. Mede dankzij de inzet van De Vente is de Noordenveldcup wat het nu is. Aanleiding voor het beginnen van een sterk regionaal georiënteerd zaalvoetbaltoernooi in de wintermaanden was het feit dat veel clubs of niet wisten wat met de jeugd te doen in december, januari en februari, én het feit dat veel clubs het niet langer zagen zitten deel te nemen aan de KNVB-competitie. Dan namelijk diende voor een wedstrijdje (of hooguit twee) afgereisd te worden naar bijvoorbeeld de sporthal in Emmen of Hoogeveen. Bovendien bleek deelnemen aan die competitie kostbaar. Vervolgens staken de regionale clubs de koppen bij elkaar en werd de Noordenveldcup geboren. Het evenement bood vanaf de eerste editie veel voordelen. Zo zijn de reistijden beperkt, worden er alleen maar derby’s gespeeld en liggen de kosten lager. Bovendien staat er prestige op het spel, waardoor er fanatiek gestreden wordt. Elke wedstrijd weer. Heel anders dan bijvoorbeeld een wedstrijd tegen Hoogeveen of LTC. En dus gaat het er vanaf de eerste editie fanatiek aan toe. En zo hoort het ook.
De zevende editie start zaterdag 19 december. In totaal zijn er dertien poules samengesteld in dus vier categorieën: F, E en D-jeugd. De voetballers strijden om een beker en komen gedurende de maanden in elk geval, vijf, zes keer op een zaterdag in actie. De clubs zijn selfsupporting. Zo krijgt elk team te maken met een zaaldienst en moeten ze zelf voor scheidsrechters zorgen. Al vanaf het eerste moment loopt dat eigenlijk als een trein. De sporthallen in Roden, Peize en Gomos zijn perfect voor de Noordenveldcup. Er kan veel publiek in en de kinderen wennen zo ook nog eens aan de verschillende ondergronden. Bovendien; voor het bijschaven van de techniek is zaalvoetbal prima. Allemaal ingrediënten waarom de Noordenveldcup zo’n succes is gebleken. Niet voor niets werd het evenement al eens genomineerd voor Sportgala Noordenveld. Het toernooi biedt vertier voor honderden kinderen. En secundair ook voor hun ouders, opa’s en oma’s, want de wedstrijden worden telkens drukbezocht.
Dertien poules dus dit jaar. Bij de F-pupillen wordt gespeeld in de poules A tot en met D. Poule A: Roden F1, Nieuw Roden F1, Roden F2, Gomos F2, Peize F1 en ONR F1. Poule B bestaat uit Roden F3, Roden F4, ONR F2, Nieuw Roden F2, Peize F2 en Peize F3. Roden F5, Nieuw Roden F3, Peize F4, Veenhuizen F1, Peize F5 en ONR F3 vormen samen poule C en poule D bestaat uit de kabouterteams van Gomos, ONR, Nieuw Roden, Roden en Peize. De E-pupillen dan, In de hoogste poule – E- komen Roden E1, Roden E2, Roden E3, ONR E1, Peize E1 en Gomos E1 uit. Poule F bestaat uit Roden E4, Nieuw Roden E1, Gomos E2, Peize E2, Roden E7 en ONR E2. Veenhuizen E1, Nieuw Roden E2, Roden E5, Gomos E3, ONR E3 en Peize E3 strijden in poule G om de eer en in poule H spelen Rode E8, ONR E4, Roden E9, Peize E5, Roden E6 en Peize E4. Bij zowel de F- en A-pupillen spelen de ploegen zes tegen zes, dat wil zeggen vijf veldspelers en een doelman. Bij de D-junioren wordt zoals gebruikelijk bij zaalvoetbal vijf tegen vijf gespeeld. Bij de D-junioren vormen Peize D1, Roden D4, Peize D2, Roden D3, Gomos D1 en Gomos D2 poule J. Peize D4, ONR D2, ONR D1, Peize D3 en Veenhuizen D1 voetballen in poule K en poule L bestaat uit Nieuw Roden D1, Roden D6, Peize D5 Roden D5, Gomos D3 en ONR D3. Roden D9, Roden D8, Peize D6, Roden D7, Gomos D4 en ONR D4 spelen in poule M en poule N tenslotte bestaat uit ONR D5, Roden D10, ONR D6, Nieuw Roden D2, Roden D1, Roden D11 en Roden D12.
Het evenement weet zich al jaren gesteund door trouwe sponsoren en ook dit jaar zijn Univé en Mijn Makelaar Jan Hut de hoofdsponsors van het evenement. Bijzonder aan de Noordenveldcup is verder dat geprobeerd wordt de uitslagen en standen zo snel mogelijk op de website te publiceren, waardoor vaak ’s avonds al de nieuwe standen te bekijken zijn. Ook foto’s van de verschillende speelrondes verschijnen doorgaans snel op internet. Kortom: de Noordenveldcup is een modern, nuttig en attractief evenement. Met het toevoegen van de allerkleinsten is weer een stapje gezet. En belangrijk: elk jaar weer verheugen de talenten van de verschillende verenigingen zich enorm op de strijd in de zaal. En daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.
Noordenveldcup
Wanneer: December (vanaf de 19e), januari en februari
Categorie: Kabouters, F, E en D-pupillen
Locaties: Roden, Norg en Peize
deelnemers: VV Roden, ONR, Nieuw Roden, Veenhuizen, Gomos en Peize
Info:
www.noordenveldcup.nl