Op alle vlakken op een hoger plan

Zevenhuizen Sparta

Sparta Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Sparta Zevenhuizen heeft in alle opzichten de weg omhoog ingeslagen. Sportief gaat het voor de wind, maar ook organisatorisch. De omnivereniging is een van de acht korfbalclubs die als focusvereniging zijn aangesloten bij  de KNKV  en dat heeft zo zijn voordelen.  Het zorgt ervoor dat de club op alle vlakken op een hoger niveau wordt getiteld. 

“We zijn sinds vorig jaar focusvereniging”, legt Arjan de With uit, belast met PR en Communicatie. “Door een contract aan te gaan met de bond krijg je ondersteuning op allerlei gebied zoals jeugd, trainers, vrijwilligers. De totale vereniging een stapje omhoog is het doel. Je moet er als club wel wat voor doen. Zo moet je een plan van aanpak tonen, aan eisen voldoen en laten zien dat je groeit”. Die groei – de club telt momenteel zeven jeugdteams- heeft zich sinds een aantal jaren ingezet. Met name de jongste jeugd. “We stimuleren korfbal op scholen en de jeugdcommissie organiseert heel veel activiteiten”, verklaart De With. Sportief was het gerenommeerde Sparta de laatste jaren ook al goed bezig. Zowel de hoofdmacht van het veld als de zaal is in enkele jaren doorgestoten tot de eerste klasse. De veldcompetitie is net weer begonnen. “De promotie op het veld houdt wel in: verder reizen. Zo speelden we de eerste wedstrijd tegen  Revival in Terschuur.  HKC uit Utrecht kregen we de tweede wedstrijd, dat was ook onze eerste thuiswedstrijd dit seizoen”.  De zaalcompetitie begint medio november. De With, die momenteel nog kampt met een blessure, hoopt binnenkort zijn rentree te maken. “Ik speel liever in de zaal. De zaal is kleiner,  waardoor er meer snelheid in het spel is (al is er onlangs een spelregelverandering doorgevoerd, waardoor de afmetingen van het veld ook korter zijn, red.)  Over de doelstelling voor zowel veld als zaal : “behoud van de eerste klasse. Volgend jaar zien we dan wel verder.”  Zowel het eerste als tweede van Sparta Zevenhuizen is ook nog actief in de beker. “Het is een leuke competitie ernaast. Met leuke tegenstanders. Wanneer we Vitesse uit Beilen uitschakelen komen we uit tegen Leagueclub LDODK.”.

Gaat het sportief voor de wind, de club ontkomt ook niet aan de economische crisis. Maar  Sparta Zevenhuizen kent tal van hondstrouwe sponsoren, ook voor een omnivereniging als Zevenhuizen onmisbaar. Sparta  staat er letterlijk en figuurlijk goed op. Zo sieren de tenues van de selectie de naam van Installatiebedrijf Brink uit Jonkersvaart, al sinds 2009 hoofdsponsor. “Super zo’n hoofdsponsor. We mogen daarmee onze handen dichtknijpen. Door zo’n sponsor zijn er dingen mogelijk. Onze kantine op ons mooie complex is opgeknapt.  Ja, we zijn op alle vlakken goed bezig.”, zegt De With, die sinds een jaar deel uit maakt van de ook al uitgebreide PR.