Opa Hielke schrijft eerste boek

Leek Hut boek

LEEK – Schrijven deed Hielke Willem Hut uit Leek al heel lang heel graag. Het maken van teksten voor geboortekaartjes bijvoorbeeld, en zelfs voor rouwkaarten. Hij had het in de vingers. Verder maakte hij korte gedichten en verhalen. Onlangs bracht opa Hielke (60) zijn eerste boek uit. En dat maakt hem bijzonder trots.
‘Het schrijven werd steeds intensiever’, zegt Hielke. ‘De pen kreeg amper nog rust en ik vulde al m’n vrije tijd met schrijven. Ik maakte eens een manuscript ‘De Geheimzinnige Oude Molen’ en na aandringen van familieleden heb ik dat naar een uitgever gestuurd. Boekscout zag er wel wat in en besloot het uit te gaan geven. Dat ik op mijn zestigste dit nog mag beleven, dat had ik echt nooit gedacht.’
Het boek van Hut omvat 142 pagina’s. Waar het over gaat? Twee onafscheidelijke vrienden gaan, ondanks een verbod van hun ouders, toch naar de oude molen. Tijdens de nachtelijke uren hebben ze daar geheimzinnige schaduwen waargenomen. De vrienden zijn niet bang aangelegd en zijn ondanks hun angstige avonturen in en bij de molen vastberaden het geheim te ontrafelen. Wat de vrienden tijdens hun zoektocht ontdekken gaat alle verbijstering te boven.
Spookt het daar, of is het iets anders? In ieder geval is het iets wat het daglicht niet kan verdragen.’
ISBN: 978-94-0220-856-6. Vaste prijs: 16,75 euro.