Opbrengst ten behoeve van de kinderboerderij in Roden

Tientjesverloting Volksvermaken Roden

RODEN – De Rodermarkt is nog maar net voorbij op de volgende klus staat al te wachten voor Volksvermaken Roden. De komende periode staat namelijk in het teken van de Tientjesverloting. De opbrengst gaat net als voorgaande jaren naar de kinderboerderij in Roden, waar Volksvermaken Roden de trotse eigenaar van is.

Bestuurslid Cor van der Steeg is verantwoordelijk voor de tientjesactie. ‘We zijn momenteel bezig met de afrondende zaken van de Rodermarkt, een vermoeiende maar zeker geslaagde week in Roden’. Mede door het mooie weer wisten duizenden bezoekers de weg weer te vinden naar Roden. Op de Rodermarkt werd ook het startsein gegeven van de tientjesverloting. Op de Jaarbeurs zijn de eerste 1100 loten verkocht door het mannenkoor. Een lot kost vijf euro. Van der Steeg: ‘In totaal zijn er 4000 loten. Net als voorgaande jaren gaan we er vanuit dat we alle loten verkopen’. De overige loten worden huis-aan-huis verkocht. Hierbij krijgen wij hulp van onder andere drie toneelverenigingen”. Bewoners uit Roden en omstreken kunnen de verkopers in de avond tussen 18:00 en 20:00 uur verwachten.

‘Met een lot maak je kans op mooie prijzen’, aldus de Volksvermaker. De hoofdprijs is dit jaar een Gazelle Orange dames- en herenfiets. De tweede prijs is een Samsung 48 inch led tv. De derde en vierde prijs zijn respectievelijk een campinggaz gas barbecue en een Samsung tabblet. Verder zijn er veel luxe artikelen en waardebonnen te winnen. De opbrengst gaat zoals gebruikelijk naar de kinderboerderij in Roden. De kinderboerderij is al jaren lang de parel voor de Vereniging van Volksvermaken. De vereniging wil de kinderboerderij nog steeds verder uitbouwen. Hier is de tientjesverloting een belangrijk onderdeel van. De opbrengst gaat namelijk volledig naar de kinderboerderij. Van der Steeg: ‘We willen het geld dit jaar besteden aan verschillende dingen. We willen graag wat hekwerk vervangen, de speeltuin vernieuwen en een aantal paden vervangen. Ook willen we beginnen aan een overkapping bij de speeltuin. Omdat de kinderboerderij in Roden een steeds grotere plaats op de agenda van de bestuursvergaderingen van de vereniging werd, is er gekozen voor een aparte stichting. Volksvermaken Roden blijft eigendom van de gebouwen en de grond, alleen de exploitatie vindt plaats in de stichting kinderboerderij. Maar Volksvermaken, blijft mede door de tientjesverloting, veel energie steken in het paradepaardje van Roden. De stichting heeft als ambitie om met name de speeltuin verder uit te bouwen. Dit moet grotendeels dus komen van de opbrengst van de verloting. Naast de tientjesverloting kent de kinderboerderij veel donateurs en sponsoren. De namen van de sponsorende instanties worden vermeld op de nieuwe speeltoestellen. De speeltoestellen zijn extreem duur, omdat ze moeten voldoen aan zware veiligheidseisen. ‘Donateur ben je al voor 10 euro per jaar’, laat Van der Steeg weten. Het beheer van de kinderboerderij kost geld, maar bezoekers hoeven nog altijd geen entree te betalen. En dat wil Volksvermaken en de stichting kinderboerderij graag zo laten. De bezoekers van de kinderboerderij kunnen onder andere geiten, pony’s, schapen, lama’s, kangoeroes, konijnen en cavia’s aantreffen. De dieren zijn aan te raken en te knuffelen. De kinderen kunnen zich daartussen vrijelijk bewegen. In aparte afgesloten gedeelten zijn herten, zwanen en andere watervogels, waaronder fraaie soorten eenden te bewonderen. Daarnaast is er een fraai vogelhuis met exotische vogels. ‘De dieren worden verzorgd door cliënten van Promens Care. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein, verteld Van der Steeg. Deze mensen met een beperking hebben door het bestaan van de kinderboerderij een prachtige plek voor hun dagbesteding. Daarnaast is er een moestuin, een houtkloverij en een werkhok waar dingen van hout gemaakt worden voor de kinderboerderij. De cliënten van Promens Care verrichten alle werkzaamheden samen met vrijwilligers en met de beheerder.

De kinderboerderij is in de komende wintermaanden van maandag tot en met vrijdag open van 08:30 tot 15:45 uur. Op zaterdag en zondag gaan de deuren om 11:00 uur open.  ‘De trekking van de tientjesverloting vindt plaat op donderdag 22 december in Onder de Linden in Roden, besluit Van der Steeg. Het gaat een gezellige avond worden, met als hoofddoel het bekendmaken van de opbrengst. De prijswinnaars ontvangen schriftelijk bericht van Volksvermaken Roden.  Meer weten of de verkopers gemist? Neem dan telefonisch contact op met Cor van der Steeg via 06-54344659. Een mailtje sturen kan ook, namelijk naar ksteeg1980@kpnmail.nl.

Wat: Tientjesverloting
Organisatie: Volksvermaken Roden
Prijs per lot: vijf euro
Aantal loten: 4000
Trekking: Donderdag 22 december 2016
Contactpersoon: Cor van der Steeg
Informatie: www.volksvermaken.nl