Open Atelier Route dit jaar in Veenhuizen

VEENHUIZEN – Dit jaar wordt in Veenhuizen de Open Atelier Route Noordenveld georganiseerd in het weekend van Moederdag en wel op 8, 9 en 10 mei. Op zaterdag 8 februari was er een goed bezochte informatiemiddag in Koffielust.

Vrieso Rademaker is 1 van de organisatoren. ‘De Open Atelier Route in Veenhuizen wil vooral amateur kunstenaars in de gelegenheid stellen om hun werk te exposeren. Dat kan bij hen thuis, alsook op diverse locaties die de organisatie beschikbaar heeft in dit weekend. Eigenaren van mooie locaties als bierbrouwerij Maallust, koffiebranderij Koffielust, de molen, Coco Maria en Het Verenigingsgebouw hebben we al bereid gevonden ruimte beschikbaar te stellen voor exposities van amateur kunstenaars.  Daarnaast stellen ook een aantal kunstenaars en particulieren in Veenhuizen hun eigen ateliers en huis open voor bezichtiging van hun werk. Het gaat ons om kunst in de breedste zin van het woord. Schilderen, beeldwerk, keramiek, houtbewerking, foto’s, textiel, veel is mogelijk om tentoon te stellen. We dagen iedereen uit om mee te doen,’ zegt Vrieso Rademaker.

De Open Atelier Route staat open voor alle amateurkunstenaars uit de gehele gemeente Noordenveld. Op 8 mei is om 20.00 uur de officiële verrassende opening van kunstmonumenten in Coco Maria. Dit keer is er ook een speciale puzzelroute die langs alle adressen gaat.

Aanmelding voor de expositie kan via de website van www.kunstmomentennoordenveld.nl en dat tot 31 maart.