Open Dag De Wiekslag: ‘Bij ons kun je veilig en beschermd wonen’

Norg Wiekslag

NORG – Vrijdag 10 juni van 16.00 tot 19.00 uur is er in woonzorgcentrum De Wiekslag aan de Grootveenweg in Norg een Open Dag. Wie langs wil komen is welkom. Er zal informatie gegeven worden over het woonzorgcentrum. Teamleider Sjoerdtje Dam en coördinator activiteiten en vrijwilligers Marleen Schepers (foto) zijn er klaar voor en willen maar wat graag het gebouw, de appartementen, de diverse voorzieningen en de huidige achtergronden rondom zorg verduidelijken.

‘Want,’ zo geeft Sjoerdtje Dam aan, ‘sinds 1 januari 2015 is ook De Wiekslag door de veranderingen in de zorgwet anders moeten gaan werken. Het is niet meer zo als vroeger vanzelfsprekend dat men in De Wiekslag komt te wonen. Toch bestaat onze doelgroep nog steeds. Vooral ouderen die een zorgbehoefte hebben en daarvoor zorg willen inkopen, op welke wijze dan ook. Dat kan bij ons allemaal. De Wiekslag heeft haar aanbod uitgebreid met verzorgd zelfstandig wonen met daarbij voorzieningen waar bewoners en alsook dorpsbewoners gebruik van kunnen maken. Dagbesteding, een logeeradres zijn, respijtzorg voor kortdurende opnames. Veel is mogelijk. De Wiekslag kent een omgeving waar service en zorg direct bij de hand zijn. En dat 24 uur per dag. Dat noemen we veilig en beschermd wonen,’ laat Sjoerdtje Dam weten.

Tijdens de Open Dag is een appartement te bezichtigen. Drempel vrij met woonkamer, open keuken, open slaapkamer met douche en toilet. Zeer geschikt voor alleenstaanden, maar ook voor echtparen. Die kunnen dan de beschikking krijgen over twee appartementen die naar believen zijn in te richten als woon- en slaapkamer. ‘Mensen wonen bij ons zelfstandig en kunnen gebruik maken van allerlei voorzieningen. Er is een restaurant, dagelijkse maaltijden en activiteiten. Vooral dat laatste vinden we ook belangrijk. Binnen ons gehele centrum zijn meer dan 60 vrijwilligers actief. Onze doelgroep zal hier niet vereenzamen. Er is elke dag wat te doen waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast zijn onze voorzieningen niet alleen intern gericht. Dat is ook anders dan voorheen. We willen als het ware het ‘Huis van het dorp’ zijn met voorzieningen voor huurders en dorpsbewoners. Dat willen we vooral ook tijdens de Open Dag vertellen. Ik hoop dan ook dat er veel dorpsbewoners en andere belangstellenden komen,’ laat zij weten.

Sjoerdtje Dam geeft nog aan dat de klanten zelf de regie blijven voeren over hun leven. ‘Niet wij bepalen wat belangrijk is. We gaan mee met de wens van de klant. Wie op voorhand enige informatie wil, kan gerust even bellen met 0592-612143.