Open Roden Darts breekt eigen records

Roden Bert Medema Darts

RODEN – Voor de vierde keer in de rijke historie van het regionale darten wordt de Pompstee in Roden omgetoverd tot een echte dartarena. Als het aan organisator Bert Medema ligt strijden ruim 200 gladiatoren om de mooie prijzen en natuurlijk de eeuwige roem. “Darten leeft gigantisch”, vertelt Medema. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de dromen van de dartliefhebber werkelijkheid worden en de komende Open Roden Darts de meest drukbezochte ooit worden.

“We richten ons op 200 mannen en 32 vrouwen”, meldt Bert Medema. “Deze gaan apart van elkaar strijden om de prijzen.” En prijzen heeft de organisator ook dit jaar weer prima voor elkaar. “Met dank aan de vele sponsoren waar we elk jaar weer een beroep op kunnen doen”, zegt hij. “Natuurlijk zorgen grote prijzen voor meer deelnemers en een sterke competitie.” Daarin slaagt Medema jaarlijks weer. “We hebben in totaal 2.700 euro in kas die eruit gaat”, aldus Bert. “De winnaar van het herentoernooi neemt alleen al 600 euro mee naar huis.” Dat is voor veel fanatieke topdarters uit de regio én ver daarbuiten een goede reden om naar Roden te komen. “Open Roden Darts wordt ieder jaar groter”, weet Medema. “Dit jaar worden er zelfs 46 banen gebruikt.” Bert neemt behalve zijn eigen dartbanen ook veel ervaring mee. “Ook buiten Open Roden Darts om voorzie ik veel toernooien van dartbanen”, vertelt hij. “Al die ervaring en kennis bundel ik in dit evenement, dat zo langzamerhand lijkt uit te groeien tot één van de populairste toernooien van het Noorden.” De voorgaande jaren kon het toernooi dan rekenen op veel belangstelling vanuit de nationale darttop. “Wesley Harms, Jan Dekker en Ellen Norris hebben allen al eens in Roden staan te gooien”, vertelt Bert trots. “Dit jaar hopen we ook weer een aantal echte toppers te mogen begroeten.”

Het belooft 1 mei een spannende zondag vol darts te worden in de Pompstee te Roden. Zelf meedoen behoort tot de mogelijkheden. Inschrijven kan op www.openrodendarts.nl. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Voor vragen kan er altijd contact gezocht worden met organisator Bert Medema op telefoonnummer 06-52602666.