Oppo presenteert de nieuwe a74: Dit moet je weten over de telefoon

Oppo komt weer met een nieuw technisch (en esthetisch) hoogstandje! Dit is wel ‘blog-waardig’ en daarom zal er uitgebreid op ingegaan worden met alle specificaties en meer. De goede camera kwaliteit, snelle CPU en GPU, een batterij die weer heerlijk lang meegaat. Kortom, alles wat je moet weten over de nieuwe Oppo a74 komt aan bod. 

Specificaties

Eerst wordt even toegelicht wat de buitenkant ons allemaal brengt. De telefoon is 175 gram tegen dimensies van 6,5-inch, nog lichter dan zijn voorgangers dus! Daarnaast heeft hij ook een dual-sim zoals we gewend zijn van de Oppo telefoon. Het scherm is een AMOLED 430 nits met een 84,4% screen-to-body-ratio. Wat betreft geluid beschikt de telefoon over luidsprekers en een 3.5 millimeter jack-ingang. 

De interne specificaties

Nu de interne specificaties, het belangrijkste natuurlijk. Het gaat namelijk om het innerlijk! In de A74 zit een Qualcomm SM6115 Snapdragon 662 chipset, een Octa-core CPU en een Adreno 610 GPU die gerund worden op Android 11 ColorOS 11.1. Dit zorgt ervoor dat alles lekker soepel werkt. De apps die je het liefste draait kan de smartphone met gemak aan, ook als je meerdere tabbladen open hebt staan. Daarnaast beschikt de Oppo A74 over 6GB RAM werkgeheugen en 128GB opslagruimte. De apps die je dus zo goed kunt draaien kun je ook opslaan zonder concessies te hoeven doen. Ook de batterij is weer zoals we gewend zijn van Oppo, met een 5000mAh batterij van deze keer maar liefst 33W en met fast charging kun je nooit missen. 

De camera’s van de Oppo a74

De camera’s zijn ook zeker om over naar huis te schrijven. De hoofdcamera (aan de achterkant) beschikt over drie camera’s. Een van 48MP, een macrolens van 2MP en een diepte lens van 2MP. Daarnaast kan de Oppo filmen in 1080p op 30 frames per second (fps). Hiermee kun je prachtige foto’s maken en uiteraard ook voldoende inzoomen, ook heeft de camera een nachtstand zodat je ook met weinig licht de mooiste foto’s maakt. De selfiecamera (aan de voorkant) is er ééntje, die in 16MP kan fotograferen en in 1080p en 30 frames per second kan filmen. Deze foto’s sla je daarna op op die 128GB opslagruimte, nooit meer iets hoeven verwijderen is wat de Oppo biedt! 

Al met al, prachtige specificaties die rusten in een prachtige behuizing. De Oppo A74 is dus een must have tegen een geweldige prijs van € 240. Nu hopen op nog meer mooie releases van Oppo in 2022!