Oranje Fonds maakt Treftuin Roden mogelijk

Roden Scheepstraschool

RODEN – Welzijn in Noordenveld en Promens Care hebben een flinke bijdrage van het Oranje Fonds gekregen om de komende drie jaar een ontmoetingstuin te maken achter de Scheepstraschool aan de Schoolstraat in Roden.

Treftuin Roden zal een ontmoetingsplek worden waar bewoners uit de buurt, het dorp en de cliënten van Promens Care elkaar kunnen treffen. ‘Een plaats van ontmoeting waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen,’ zegt Gerie Kleine. Zij is buurtwerker bij de welzijnsorganisatie en gaat als projectleider dit initiatief organiseren. ‘Het Oranje Fonds heeft in 2016 in totaal 30 tuinprojecten in Nederland voorzien van een bijdrage. Er waren in totaal 115 aanvragen. In het noorden van het land zijn drie initiatieven gehonoreerd. Een project in Leeuwarden, in Appingedam en in Drenthe dus ons project. Best wel een hele eer dat wij dit samen met de buurt, het dorp en de mensen van Promens Care mogen ontwikkelen. Daar mogen we best trots op zijn,’ laat zij weten.

Hoe de Treftuin Roden er uit gaat zien, is nu nog niet te zeggen. ‘Dat gaan we gezamenlijk ontwikkelen. We willen ook verder kijken dan onze eigen organisaties en hebben voor een startbijeenkomst ook mensen uitgenodigd van bijvoorbeeld de gemeente, de ISD, praktijkschool De Esborg, het Scheepstra Kabinet en andere belangstellenden. ‘Omwonenden zullen binnenkort natuurlijk ook bij de plannen worden betrokken, want het moet een breed gedragen Treftuin worden,’aldus een enthousiaste Gerie Kleine.

Treftuin Roden valt onder het groen en sociaal programma ‘Groen Verbindt’ van het Oranje Fonds. Dit jaar bedraagt de schenking €25.000. Het fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het ondersteunde het afgelopen jaar voor €27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De doelstellingen van het oprichten van een Treftuin Roden achter de locatie van de Scheepstraschool, vallen samen met de doelen van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting van het fonds beschermpaar.

Wie meer wil weten over de Treftuin Roden kan contact opnemen met Gerie Kleine 050 3176500 of even mailen naar geriekleine@welzijninnoordenveld.nl.