Oranjegekte in de regio

rianne

We blijven ‘lekker’ Oranje gek. En hoe. Na een moeizame start van de gekte, slaan nu soms alle stoppen door. Zijn ‘we’ helemaal gek. Gek van Oranje. Gek van vreugde.
Neem Annita en John Neef, volgens de inzender twee ‘zotte Roners’. En de foto zegt wat dat betreft ook genoeg. De inzender van deze foto wilde het stel verrassen, en dat is gelukt. Wie die inzender is? Dat houden we in het midden. Dat mogen Annita en John mooi zelf onderzoeken. Het is bijna een zekerheidje, Dirk Jan Zwerver (en Alida) die ergens in het buitenland zit en eet. Althans, als je Facebook een beetje in de gaten houdt. Alle gekheid op een stokje, Dirk Jan mailde deze foto zelf. Genomen in Frankrijk. Want ook daar wordt in het Oranje een wijntje gedronken op Oranje. Het zit in de familie kennelijk. Tussen het studeren door heeft ook Rianne Loorbach uit Roden tijd om de wedstrijden van Oranje te bekijken, uiteraard in passende kleding. Ook haar neefje Sem René is – hoe jong ook- al helemaal in de ban van Oranje. Het tenue mag er zijn. Nu nog voetbalschoentjes. Want op (witte) klompjes voetbalt het toch wel wat lastig, zo denken wij. Kijk eens aan. Dit is Bailey, de Nigel de Jong van Nieuw Roden. Vasthoudend, scherp, alert en met een imponerende uitkijk. Je zou er bang van worden, maar in tegenstelling tot Nigel is Bailey doorgaans de goedheid zelve. Baasjes Saskia en Dennis kochten Bailey en broertje Walt een heus oranje tenue. En het staat ze nog goed ook. (Lees verder op p.22)
Let ook op de indrukwekkende sixpack. Nigel zou er jaloers op worden. Priscilla Jansen uit Roden is zo blij met de prestaties van Oranje, dat ze spontaan mensen op gaat tillen, terwijl Sina Meijer tijdens de eerste periode van het WK op vakantie was in Bodrum, Turkije. Maar ook daar sloeg de Oranjegekte in alle hevigheid toe. Sterker nog, het leek wel alsof Bodrum een Nederlandse enclave was tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. En is dit geen mooi plaatje? Moeder Marga en zoon Joeri die samen naar de wedstrijd Nederland – Australie kijken? Beiden uiteraard gepast gekleed! Zoals het hoort. Is ze weer! Ilse Soraya Kloek, ofwel het ‘de Krant meisje’. Nu in Supertras h jurkje. Ze kijkt naar Oranje in – hoe kan het ook anders- het café. Is wel zo gezellig! Ook gezellig hadden de bewoners van de Evertswijk in Zevenhuizen het. Ze staken bij de wedstrijd van Oranje de barbecue aan en gingen na de zege van Oranje heerlijk uit hun dak. Linda Douwsma – zelf ook feestganger- mailde de foto.  Diana IJtsma-Staal mailde een foto van twee jonge mensen die de hond uitlaten. Dat deden ze in Roy Donders pak. De geluksvogels, want de pakken zijn al lang niet meer verkrijgbaar.

La France est orange

annita en john Neef