Organisatie verwacht opnieuw meer dan duizend mensen

kuipers_1

Roder Boekenmarkt op 29 en 30 december

RODEN/NIEUW RODEN – In de voormalige Meester de Vriesschool in Nieuw Roden wordt op dinsdag 29 en woensdag 30 december de jaarlijkse Roder Boekenmarkt gehouden. Ook dit jaar worden meer dan duizend mensen verwacht. Iemand met een bijzondere belangstelling voor boeken is oud-plaatsgenoot Arno Kuipers, zoon van Harrie en Wil Kuipers.
Arno is verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Deze bibliotheek beheert het zogenaamde ‘Nationale depot van Nederlandse publicaties’. Dat betekent dat van elk Nederlands boek één exemplaar in de KB bewaard wordt. Niet alles uit het verleden is echter aanwezig. Veel populaire boeken, zoals deeltjes uit de Bouquetreeks of soortgelijke reeksen uit het begin van de jaren zeventig of Nederlandse detectives uit de vijftiger en zestiger jaren, ontbreken nog. Daarom kan het geen kwaad om een bezoek aan de Roder Boekenmarkt te brengen. ‘De KB maakt als nationale bewaarbibliotheek geen kwalitatief onderscheid tussen boeken: romans van Arnon Grunberg en W.F. Hermans worden even zorgvuldig bewaard als romans van Leni Saris of doktersromannetjes’, zegt Kuipers, die dus zeker van de partij zal zijn in Nieuw Roden.
Tot 28 november kunnen boeken ingeleverd worden op de volgende adressen. Roden: Wereldwinkel, bibliotheek. Peize: bibliotheek. Leek: bibliotheek. Eelde: bibliotheek. Norg: Wereldwinkel. Veenhuizen: Verenigingsgebouw. Nieuw Roden: Dorpsstraat 24, alleen op zaterdagen van 12.00 uur tot 14.00 uur. Mensen die de boeken zelf niet kunnen brengen kunnen bellen met 06-44340443.