Organisatie wil een nog groter feest dan voorgaande jaren

Twee grootse feestavonden bij Café Kajuiter

ZEVENHUIZEN – De feestweek Zevenhuizen kan natuurlijk niet zonder feesttent. Na het doorslaande succes van vorig jaar, zorgt Café Kajuiter ook dit jaar voor een grote tent. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus moet de feesttent Zevenhuizen weer in vervoering brengen.
Tonnie, eigenaar van DDMP.nl, zit in de organisatie van de festiviteiten. ‘Volgens mij nu al een jaar of dertien’, schat hij in. ‘Pruim Zevenhuizen hield op den duur op met de organisatie, toen heeft de Kajuiter dit meer of minder overgenomen.’ Die organiserende rol bevalt blijkbaar prima, want na meer dan een decennia doen ze het nog steeds.
Ook dit jaar heeft Café Kajuiter weer een uitgebreid programma op touw gezet. Dat begint op vrijdag 17 augustus, wanneer de Bökkers komen optreden. De rockband uit het Overijsselse Salland begon in 2010 als coverband van Normaal, maar is inmiddels landelijk bekend met een eigen repertoire. Met hits als ‘Svetlana’ en ‘Annie uut de bochte’ wist de band al gauw naam te maken in de Nederlandse muziekindustrie. Kaarten voor deze feestavond kosten vijftien euro in de voorverkoop. Aan de kassa zijn de kaarten 2,50 euro duurder. Kaarten kunnen alvast worden besteld op www.feestweekzevenhuizen.nl.
Uiteraard zal ook op de zaterdag een groot feest losbarsten. Dan staat namelijk de Mega Hollandse Feestavond op het programma. Deze zal worden afgetrapt door Ancora, waarna Jelle-B, de D!kdakkers, Niels Span, Evert Baptist en DJ René Kaassoufflé het overnemen. Een heerlijk meezingfeest met bekende muziek en veel gezelligheid. De kaarten voor deze Hollandse avond kosten tien euro in de voorverkoop via de site. Aan de kassa kosten de kaarten 12,50 euro. Wie echter beide avonden heen wil, kan op www.feestweekzevenhuizen.nl een combikaart kopen. Voor twintig euro (slechts tien per avond!) heeft u zo’n kaart bemachtigd.
In samenwerking met Stichting Promotie 7Huizen is er een uitgebreid programma op poten gezet. ‘Voor ieder wat wils’, concludeert Tonnie. ‘We wilden een muziekprogramma voor een brede groep. Dat is zeker gelukt.’ De feesttent zal beide avonden vanaf 21:00 uur geopend zijn. Op de zaterdag is er – voordat Ancora het muziekfeest opent – eerst vuurwerk in het dorp.
Tonnie verheugt zich in ieder geval op de feestweek. ‘We gaan ons best doen om het nóg mooier te maken dan voorgaande jaren’, zegt hij. ‘Het is mooi dat Café Kajuiter zijn nek uitsteekt om ieder jaar weer een groot feest te organiseren. Daarbij mogen wij de plaatselijke ondernemers ook niet vergeten, aangezien zij ons hierin altijd gesteund hebben.’
Voor een groot feest, meent Tonnie, moet u volgende week in Zevenhuizen zijn. Mede door de tomeloze inzet van tal van vrijwilligers, kan het haast niet anders of dat grote feest komt er. Het dorp bruist!