Ouderen actief tijdens NorgerLympics

Norg Norgerlympics esther

NORG – Op maandag 23 juni in de Brinkhof, woensdag 25 juni in de Wiekslag en vrijdag 27 juni in de Vijversburg kunnen ouderen uit Norg meedoen met de NorgerLympics. Op alle drie de locaties zijn in de ochtenduren diverse afwisselende activiteiten. Wie mee wil doen is op locatie van harte welkom, opgave vooraf hoeft niet, er zijn geen kosten aan verbonden en u krijgt een kop koffie aangeboden.

De sportieve activiteiten sluiten aan bij de bestaande gymgroepen van De Wiekslag onder leiding van activiteitenbegeleidster Marleen Schepers en gymdocente Koosje Meiborg van GezondBewegen. Deze laatste geeft de bewegingslessen in de Brinkhof en de Vijversburg. Ondersteuning om de drie projecten in Norg op te zetten is er vanuit sportcoach Esther Witte en een tweetal vrijwilligers van de Sportiefgroep Norg, te weten Henk Winkel en Piet de Vries. Gezamenlijk vormen zij de organiserende werkgroep.

Elke activiteit wordt om 9.30 uur afgetrapt met een welkom en kop koffie, daarna start het programma en dat zal duren tot ongeveer 11.30 uur. Er zullen vier beweegactiviteiten worden gepresenteerd. En verder is er sporten op de Wii, er is stoelmassage en er is een Tai Chi introductie. Ook kan er samen gefietst worden op de Duofiets. Marleen Schepers en Esther Witte (voorgrond foto) hebben deze voor de zekerheid alvast uitgetest. ‘Gaat prima,’ laat Esther Witte tevreden weten. ‘Met deze activiteit spreek je vooral ook fitte ouderen aan. Je helpt er een andere oudere geweldig mee om samen eens een stuk te fietsen. Ook mooi is dat we stoelmassage aanbieden en niet te vergeten aan promotie doen voor Tai Chi. Bewegen op welke leeftijd dan ook is belangrijk en het kan altijd, op elk niveau en op veel verschillende manieren. Met deze NorgerLympics hopen wij veel ouderen te bereiken.’

Op woensdag 25 juni vindt de activiteit plaats in woon zorgcentrum de Wiekslag. ‘Onze activiteiten richten zich niet alleen maar op interne bewoners. We zoeken ook contact met de buurt. Daarom willen we ook op deze manier laten zien wat de Wiekslag allemaal te bieden heeft. We hebben een ontzettend leuk wooncentrum en we willen ook graag dat andere mensen uit de buurt daar gebruik van maken. Of dit nu is om eens mee te doen aan een activiteit of als vrijwilliger. Iedereen is bij ons welkom,’ aldus Marleen Schepers.

Wie meer details wil weten over de drie ouderengym activiteiten in de week van de NorgerLympics kan terecht bij Esther Witte. Als sportcoach is zij bereikbaar via Welzijn in Noordenveld telefoon 050 317 65 00.