Ouderen Norg blij met sportfaciliteiten

NORG – Wooncomplex De Garve in Norg heeft vanaf nu een eigen fitnesruimte. Vijf fitnestoestellen staan voor alle bewoners van De Garve, alsook voor de overige woningen van Woonzorg aan de Mezenstraat en Grootveenweg, ter beschikking. De opening afgelopen vrijdagmorgen trok al een flinke belangstelling.

Het was Jan van Heerde namens de Stichting Leefbaarheid Senioren Norg die vol trots de sleutel van de nieuwe ruimte aan Sikko Hoekzema overhandigde. Hoekzema is lid van de Bewonerscommissie De Garve. ‘De voormalige vergaderruimte is prima omgebouwd tot een fitnesruimte voor iedereen. Hier gaan we nu sporten, bewegen en zweten. Ik vind het fantastisch dat de Bewonerscommissie dit initiatief heeft genomen,’ liet Jan van Heerde weten.

Volgens Sikko Hoekzema worden de komende weken benut om de mensen kennis te laten maken met de fitnesruimten. ‘Vanaf januari kan iedereen lid worden. Voor een bedrag van maar € 12 per jaar per persoon kun je wanneer je maar wilt de ruimte benutten. We kiezen in de beginfase bewust voor een laag instap bedrag. We maken de drempel zo laag mogelijk. Dagelijks, met uitzondering van de zondag, zijn we open van 9.00 tot 18.00 uur,’ zegt hij.

Deelname is wel op eigen risico. Om dit risico zoveel mogelijk in te dekken heeft de stichting voor de leefbaarheid van senioren voor een periode van drie maanden fysiotherapeut Jos Velema vanuit het Bewegingscentrum Norg benaderd om elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur aanwezig te zijn in de fitnesruimte. Dit voor uitleg apparatuur, het goed benutten van de toestellen en het geven van therapeutische aanwijzingen.

Naast een bijdrage van de stichting heeft ook de Garve zelf geïnvesteerd in de inrichting van d ruimte en werden twee extra toestellen gekocht. Belangstelling van derden was er ook vanuit Woonzorg in de persoon van contactpersoon Anky Bos, was buurtwerker van WiN Bob Hulshof aanwezig, kwam fysiotherapeut Jos Velema langs  en nam ook gymdocente Martha Jaspers  een kijkje in de nieuwe ruimte. Kortom, een mooie start waar de verwachtingen hoog gespannen voor zijn.