Overtuigende zege KTP Nieuw Roden op Zuidoost United

NIEUW RODEN - Vrijdagavond moest KTP Nieuw Roden opnieuw gehavend optreden tegen Zuidoost United uit Amsterdam in het Sportcentrum in Leek. De eerste vier minuten van de wedstrijd was het eerst weer aftasten. Zuidoost United kreeg een paar goede kansjes, maar keepster Joukje van der Meer was weer voortreffelijk bezig. Ook Nieuw Roden kreeg zo haar kansjes. Nadat Jildau Huitema voor obstructie nog een gele kaart pakte was het Renee Huizinga die de openingstreffer op haar naam zette door een vrije trap hard de netten in te schieten. Door een verkeerde inspeelbal van Zuidoost United in de 10e minuut kon Amber Bandringa de bal afpakken en alleen op het doel van de tegenstander afgaan en prachtig de 2-0 binnenschieten. Daarna kwam de club uit Amsterdam goed terug. Eerst werd er al eens tegen de paal geschoten, maar binnen zes minuten scoorde Michelle Playfair van Zuidoost United twee doelpunten waardoor de stand weer gelijk was. 2-2. In de tweede helft ging Nieuw Roden gelijk op de aanval. Jildau Huitema en aanvoerster Linda Visser zetten samen een mooie aanval op waaruit Jildau Huitema de 3-2 kon scoren in de 18e minuut. Hierdoor was het verzet van de Amsterdammers wel gebroken. Tot kleine kansjes kwam de tegenstander ZO-United alleen nog maar. Nieuw Roden bleef steeds meer gas geven. Dit resulteerde in de 28e minuut in een aanval van Amber Bandringa die van eigen helft zomaar richting de keepster kon lopen en kon uithalen op het doel. De keepster kon dit schot niet goed pareren en de bal rolde triomfantelijk het doel in. 4-2. Even daarna passte keepster Joukje van der Meer de bal op Amber Bandringa die gelijk de bal op Martine Koopmans doorgaf en genadeloos de bal in de netten schoot. 5-2. Mariel Miedema mocht de 6-2 aantekenen na een schot op doel waar de keepster van Amsterdam niet echt goed mee overweg kon. De eindstand werd bepaald door Mariel Miedema die in de laatste minuut nog de 7-2 op het scorebord bracht met een keiharde afstandsschot.