OWK schrijft historie!

OOSTWOLD – Korfbalclub OWK uit Oostwold heeft geschiedenis geschreven. De kleine club promoveerde afgelopen zondag naar de Overgangsklasse; een prestatie van formaat. Vorig jaar al was de ploeg er heel dichtbij. Toen bleek AVO uit Assen nog net even te sterk. Nu was er echter geen houden meer aan en is promotie een feit. Een huzarenstukje van de bovenste plank.

De Rodenburghal in Leek was meer dan goed gevuld, zondagmiddag. Tegenstander was Phoenix uit Zoetemeer. En hoewel de bezoekers zo nu en dan best aardig korfbal lieten zien, was er maar één ploeg die heerste: de thuisclub. Nooit kwamen de bezoekers op voorsprong of heel dichtbij en de promotie kwam gedurende de wedstrijd eigenlijk nooit in gevaar. Uiteindelijk won OWK met 30-18 en was promotie – en de terugkeer van de schotklok in de Rodenburghal- een feit. Het dak ging er dan ook af en de biertjes en het eten smaakten spelers en begeleiding meer dan goed.

De succesfactoren? De achterban natuurlijk, want de ploeg werd verschillende keren over het dode punt geschreeuwd door de hondstrouwe fans. Ook de overstap naar de Rodenburghal is meer dan goed bevallen, zoals ook trainer/coach Michel Daling zowel individueel als met het team weer veel progressie boekte. Ook de aanstelling van Anthony Bolt bleek een prima keuze. Hij maakte de spelers fitter en conditioneel nóg sterker. Daardoor kon OWK niet zelden in de slotfase het verschil maken of hield het stand. Kortom: terecht dat OWK de Overgangsklasse heeft bereikt. Geen ploeg bleek in staat de rijdende trein van Daling/Bolt te stoppen. Waar een kleine club groot in kan zijn!