OWK wint topper; weer nederlaag Noordenveld

korfbal

REGIO - KV Noordenveld uit Roden verloor opnieuw, nu met 14-22 van KV Oerterp. Ondanks een goed begin van de Roners namen de gasten het initiatief over en pakten bij rust al een 7-9 voorsprong. Ook na de pauze was Oerterp beter en liep uit naar een 7-14 tussenstand. Dichter dan 11-14 kwamen de Roners niet bij en de 14-22 eindstand was terecht. Noordenveld wacht derhalve nog steeds op de eerste zaalpunten. OWK won dit weekend de kraker met 10-19 van Wez Handich. In de eerste helft ging het spel op en neer. Na een achterstand slaagde OWK uit Oostwold er in om de ruststand op 7-7 te brengen. OWK drukte na de rust door en liep uit naar 8-15. OWK bleef in het vervolg van de wedstrijd rustig en won uiteindelijk verdiend met 10-19. DES uit Norg won dit weekend opnieuw, nu met 15-13 van Olympia. De Norgers speelden een sterke eerste helft en leidden bij rust al met grote cijfers: 8-2. Na de rust ging het aanvallend wat stroever, waardoor de gasten wat dichterbij kwamen. Het gat werd nooit kleiner dan twee punten en na een tweede gele kaart voor een speler van Olympia was de wedstrijd gespeeld.