Paardjerennen: de spelregels!

RODEN – Zo meteen starten de kortebaandraverijen in het centrum van Roden. Voor de 42e keer inmiddels, het spektakel waarbij jockeys met paard en karretje, een sulky officieel, over de Norgerweg racen. In een afvalrace moeten ze over 300 meter zoveel mogelijk punten zien te pakken. Toeschouwers kunnen ook een gokje wagen op hun favoriete koppel. Klinkt leuk, maar hoe gaat dat nu precies in z’n werk? De Krant zette de spelregels en de bijbehorende termen op een rij:

WINNEND: Het woord zegt het al. Het paard dat je op ‘Winnend’hebt ingezet moet winnen, moet dus in de einduitslag nummer 1 zijn geworden. De minimum inzet is  1 euro en kan worden gespeeld in iedere omloop, waarin 4 of meer paarden starten.

PLAATS: Een makkelijker spel. In een veld van minimaal zes paarden moet je voorspellen welk paard bij de drie best geklasseerde eindigt in de einduitslag . Wordt het paard waarop jij hebt ingezet vierde dan is de weddenschap verloren, maar wordt het eerste, tweede of derde, win je.

DUO EN TRIO: Dit is iets moeilijker want hierbij moet je de juiste uitslag van de eerste twee paarden bepalen in de einduitslag, dus  bij ‘DUO’ moet je voorspellen welke paarden uiteindelijk het eerste en het tweede worden in de einduitslag en bij TRIO geld dit voor de eerste drie paarden in de einduitslag Minimum inzet per combinatie is  0,50 cent.

WINSCORE: Om hieraan deel te nemen, dienen op een formulier (gratis bij de mobiele kassa’s van Champions) beschikbaar) de nummers te worden aangekruist van de paarden, die door het winnen van hun ritten overgaan naar de volgende omloop.

Winnaars zijn diegene die alle paarden hebben aangekruist die overgaan naar de volgende omloop. Is dit niet het geval, dan komen alle wedders in aanmerkingen, die op één na  de goede resultaten hebben voorspeld. Winscore kan uitsluitend in de 1e omloop worden gepeeld. Minimum inzet per formulier is 2 euro. In deze variant op het Winnend-spel moet je de winnaars van twee opeenvolgende koersen goed voorspellen. De koersen waarop je dit spel kunt spelen worden speciaal in het programma aangegeven. Je  kunt per koers op meerdere paarden wedden. Minimum inzet is 0,50 cent.

Het is slim om een programmaboekje van Volksvermaken te kopen (bij de caravan voor de Pompstee). Hierdoor kun je de wedstrijd beter volgen en bijhouden. Tot slot: vergeet niet een pen mee te nemen! Uiteraard doen we met de Krant ook nog even live verslag van het evenement. Houd de Facebookpagina van de Krant rond een uur of één in de gaten!