Pannakooi Nijenoert officieel geopend

LEEK – Dinsdagmiddag 3 juli was er duidelijk sprake van een misverstand. Tijdens de officiële opening van de voetbalkooi van o.b.s. De Nijenoert kwam er plotseling een panda opdagen. Deze dacht namelijk dat er een pandakooi bij de Leekster basisschool was gerealiseerd en hoopte hier op een prettige nachtrust. Dat was voor de panda heel teleurstellend. Gelukkig was er plaatsje voor hem in Wildlands te Emmen. Door dit misverstand werd de officiële opening van de pannakooi fiks vertraagd.

Door een subsidie van de gemeente Leek (Gezond in Leek) was het mogelijk deze fantastische arena te realiseren. De aanvraag van deze subsidie was vorig jaar verricht door juf Epie. Vooral door haar inzet heeft het burgerpanel van Leek de gemeente Leek een positief advies gegeven.

Twee leden van het burgerpanel waren ook aanwezig tijdens de officiële opening. De heer H. Mollema en de heer J. Pranger hebben gezamenlijk de onthulling van de naam van onze pannakooi verricht. We spreken voortaan van de Panna Knock Out.

Deze naam is bedacht door één van de leerlingen van De Nijenoert. Uit alle inzendingen vond de leerlingenraad deze naam het beste passen bij de voetbalkooi. Duncan uit groep 8, de bedenker van de naam, werd beloond met een waardebon.