Patrick van der Duin start in de Slag om Norg

NORG – Wielrenner Patrick van der Duin gaat zondag van start in de Slag om Norg. Dat maakte zijn team Jo Piels dinsdag bekend. Goed nieuws voor de sportman uit Nieuw Roden die na een blessure hard heeft getraind om aan deze race te mogen deelnemen.

Enkele weken geleden wist zijn ploegleider Han Vaanhold nog te melden dat van der Duin goed op weg was, maar er nog enkele twijfels over zijn fitheid waren. “In de Slag om Norg kan je je niet verstoppen en moet je 100 procent fit zijn”, aldus Vaanhold destijds. Van der Duin reed na zijn blessure, opgelopen in de Drenthe 200 van eind vorig jaar, al een aantal etappekoersen waarin de renner liet zien zijn vorm terug te hebben. Gelet op zijn mountainbike-achtergrond komt de selectie van de fitte Nieuw-Roner dus niet als een verrassing.

Van der Duin is blij met zijn selectie. “Dit is de mooiste wedstrijd van het jaar”, meldt hij. “Het is toch een beetje een thuiswedstrijd en ik denk goed mee te kunnen op deze ondergrond.” In voorgaande edities van de Slag om Norg wist van der Duin telkens goede resultaten te behalen. Toch was hij recent zeer duidelijk over zijn intenties voor dit jaar: “Ik kom om te winnen.”

Zijn ploeggenoot Stefan Poutsma uit Peize verschijnt definitief niet aan de start. Poutsma kampt nog altijd met diverse blessures die hem al geruime tijd aan de kant houden.