Patrick van der Duin,voorzitter Sportstimulering Noordenveld

Man met de hamer

‘Via mijn moeder ben ik verdacht gemaakt op een stuk in De Krant. Hierin stond dat Sportstimulering Noordenveld op zoek was naar een voorzitter. Ik ben altijd actief geweest in de sport, maar heb onlangs besloten mij meer op mijn maatschappelijke carrière te richten. De rol van voorzitter leek me wel wat, omdat ik niet bang ben mezelf te presenteren. Ik stuurde daarom een mail naar het bestuur en ben uitgenodigd voor een vergadering. Dat beviel van beide kanten goed. Even later kwam ik weer langs en tijdens de vergadering in januari is besloten om mij tot de nieuwe voorzitter te benoemen. Ik ben blij dat ik nu het zevende lid van het bestuur ben.
Sportstimulering Noordenveld is altijd heel belangrijk geweest. De vele activiteiten en evenementen die zij organiseert, lopen nog steeds goed. Voorbeelden hiervan zijn het Sportgala, de Avond4Daagse en het Klaverblad van Noordenveld. De vooruitgang heeft echter een tijdje stil gestaan. De bestaande evenementen liepen weliswaar goed, maar het wordt tijd voor uitbreiding. De vraag is: hoe maken we het weer groter? Daar ga ik mij als voorzitter mee bezig houden.
Een bestuurlijke geschiedenis heb ik niet. Maar als topsporter heb ik in de regio wél ervaring. Eén van mijn taken als voorzitter wordt het onderhouden van contact met de gemeente. Het scheelt dat ik de burgemeester en wethouder Westendorp ken. Daarnaast kennen de mensen mij. Hierdoor maak ik binnen de sportwereld makkelijk contact en dat is, denk ik, belangrijk voor Sportstimulering.
Zelf staat het fietsen bij mij tegenwoordig op een iets lager pitje. Vorig jaar besloot ik om het niveau wat ik op dat moment fietste, achter mij te laten. Ik was semi-prof en verdiende mijn geld met de sport. Dat is nu niet meer het geval. Ik fiets nog steeds en als ik ergens aan deelneem, dan wil ik winnen. Bij de Noordelijke Wielervereniging Groningen zit ik op mijn plek. Daarnaast richt ik me momenteel op mijn maatschappelijke carrière. Daar past dit voorzitterschap goed bij.’