Peize en Actief ‘over de rooie’; korfbalnederlaag De Wilper Boys

Sport

Zondagvoetbal

REGIO – Over de negende speelronde zal door sommige clubs nog lang nagepraat worden. Vooral Peize, dat zich bestolen voelde in Annen (1-1).  Actief verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook weer eens twee spelers met een rode kaart.  Roden speelde voor de verandering zaterdagavond en had daar geen plezier van: 5-0 nederlaag bij Germanicus. GOMOS won de slechtste wedstrijd tot nu toe. Nieuw-Roden leek in Havelte met een punt naar huis te gaan, maar stond na afloop met lege handen.  Ook Zevenhuizen en SVMH konden geen punten bijschrijven. De meeste doelpunten vielen bij De Wilper Boys, voor de Boys in het verkeerde net: 6-4.
Roden speelde zaterdagavond al in Coevorden. Dit in verband met de jaarlijkse Ganzenmarkt. De gasten speelden na tijden weer eens een hele goede wedstrijd tegen een betere tegenstander.  “Germanicus is buitencategorie; dit wordt de kampioen van de klasse”, weet De Jong zeker. Roden greep Germanicus aanvankelijk bij de keel, terwijl achterin Jos Darwinkel de kopsterke spits in bedwang hield. Roden scoorde zelfs, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Martijn Plukker had pech met een kopbal tegen de lat.  In de tweede helft kwam de kwaliteit van de voormalige hoofdklasser bovendrijven en liep uit naar 2-0. Na de 3-0 kreeg een speler van de thuisclub nog rood. Roden kon er niet van profiteren. Het werd uiteindelijk nog 5-0. Roden hangt door de nederlaag aan de staart van de ranglijst. De gevarenzone is niet ver weg. Frank Konneman was na afloop van Annen-Peize des duivels: “we zijn bestolen!”, en wees naar scheidsrechter Stel uit Leeuwarden. Peize speelde een prima pot, had een veldoverwicht en kreeg legio kansen. De 0-1 voorsprong, gescoord door Tom van Leijsen, was meer dan verdiend. Maar de gasten verzuimden meer te maken en dat was het enige verwijt van Konneman. Voor het overige had de scheidsrechter het volgens Konneman gedaan.  Acht minuten in blessuretijd, kwam een speler van Annen met gestrekt been in op doelman Lennart Renkema. “De noppen stonden in de borstkast van Lennart. Het doelpunt werd goedgekeurd. Lennart werd met een brancard van het veld gedragen. Door het verlies van HODO klom Peize wel een plaatsje.  Actief verloor verdiend met 1-0 van Noordster.  “Als de spelers  denken dat ze het met ‘kaarten’ kunnen winnen hebben ze het mis”, liet Peter Slijfer weten.    Eerst kreeg Ennio Jansen rood vanwege een grove overtreding. Thomas Mirck moest ook het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. “Je wint geen wedstrijd op de strafbank. Ik wil  alleen maar door met spelers die in de discipline spelen”, gaf Slijfer aan het niet te accepteren. Toen Actief met negen man kwam te staan was het 1-0 voor Noordster. Noordster had geen goede dag; we hadden niet hoeven te verliezen”. “GOMOS speelde de slechtste wedstrijd tot nu toe, tegen Bakkeveen. GOMOS liep snel achter de feiten aan (0-1). Een gelukkige penalty, verzilverd door Jens Voerman, betekende 1-1. Vervolgens speelde GOMOS tegen tien man. Pas zes minuten voor tijd was het Ivo Drenth die recht tegen de keeper schoot, waarna Jeroen Renkema attent reageerde. Patrick Maris maakte er zelfs nog 3-1 van. “We toonden geen beleving, terwijl je voor eigen publiek speelt. Het draait om de punten, maar dat doe ik liever met mooi voetbal”, aldus voetballiefhebber Ab Rutten. Nieuw-Roden aasde bij subtopper Havelte op de eerste uitwinst. In een gelijkopgaande strijd met weinig kansen van beide kanten leek de wedstrijd in een 0-0 te eindigen. Een kwartier voor tijd kreeg Nieuw-Roden de 1-0 om de oren. In de laatste minuut werd het door het risico dat genomen moest worden 2-0. De 1-0 was cruciaal. De beste kans namens Nieuw-Roden kreeg Sander Drent die de paal raakte. “Een gelijkspel was terecht geweest”, vond Jur Smit. Voor Nieuw-Roden was er nog wel een vervelend voorval. Door een knieblessure van Wilco Drent is de blauw-witte formatie de topscorer in de klasse voorlopig kwijt. Nieuw-Roden hangt door het verlies boven aan de staart van de ranglijst. Zevenhuizen verloor met miniem verschil van koploper LEO. Zevenhuizen kende vlak voor de wedstrijd nog personele problemen, waardoor twee A-junioren, Jurriaan van Es en Sten Uitham, voor de leeuwen werden gegooid. Zevenhuizen verkocht de huid duur en bezweek na rust door een vrije trap die via een been het doel invloog. Zevenhuizen bleef strijden. Zevenhuizen kreeg zelfs nog kansen op de gelijkmaker via een andere A-junior, Abdoel. De rood-zwarten verdienden minimaal een punt, dat vond ook de tegenstander. “De jongens gingen onder luid applaus van het veld. Dat heb ik nog nooit meegemaakt bij een nederlaag”, keek Bram Klaassens zijn ogen uit. Hoogkerk won afgetekend van Engelbert, dat met drie spitsen opereerde en snelheid in de ploeg heeft, zoals Hoogkerk verwacht had. Ondanks de 1-0 achterstand is Hoogkerk nooit in problemen geweest. Mede dankzij prima keeperswerk van Arjan Hof. Joran Tel scoorde vlot de 1-1, Jean Marc Balsters maakte vanaf de stip de 1-2, waarna de gasten verder wegliepen. Frank Volkers en wederom Balsters bepaalden de eindstand op 1-4. Hoogkerk is nu derde. Bij SVMH kwam de oude voetbalwet weer op tafel (zelf niet scoren, dan doet de tegenstander het wel). Welgeteld zeven kansen kreeg SVMH tegen Gruno – hooggeplaatst maar dat zegt niets in deze klasse waarin de verschillen klein zijn- in de eerste helft. In de tweede helft was SVMH niet meer bij machte iets te creëren en kreeg twee tegengoals om de oren: 2-0. “We zitten even in de wachtkamer”, zegt Patrick van Nimwegen.
Haulerwijk boekte een mooie zege in Steenwijkerwold. Daarmee werd het gat met de naaste concurrent teruggebracht tot een punt. Het duel begon drie kwartier later omdat de lijnen niet goed te zien waren en de scheidsrechter weigerde te beginnen. Haulerwijk kwam na een half uur op 0-1 kwam via Janus Pol. Roben Fokkens verdubbelde de score. Haulerwijk voerde de score hoger op: 1-4. Een belangrijke winst voor de roden, dat de middenmoot in zicht krijgt. TLC won eenvoudig van het povere Haren. Haren heeft in de hele wedstrijd maar anderhalf kans gehad; TLC was beter op alle fronten. Het werd een regelmatige overwinning. Net als vorige week scoorden Martijn Kuiper, Roel Elden en Steven Peper. In de stand deed TLC goede zaken. De Wilper Boys ‘korfbalt’ elk jaar in Donkerbroek. Werd het vorig jaar 5-5, zondag sloten beide ploegen af met 6-4 en dus kreeg De Wilp dit keer geen punt. En dat na een voortvarend begin met twee doelpunten van Marc Oldewarris. Vervolgens de ongelukkige 1-2, waarna de rood-zwarten de weg helemaal kwijt waren. In een tijdsbestek van tien minuten werden de rollen omgedraaid: 4-2. Het verschil bleef steeds twee doelpunten. “Dit had ik niet verwacht. We waren juist in de goede moed. De lappenmand raakt leeg. We raken verder op. De top zes kunnen we vergeten”, uitte  trainer Martin Lobers zijn teleurstelling.