Peize en GOMOS buigen achterstand om; TLC verliest topper

REGIO – Afgelopen weekend was er een inhaalprogramma. Maar opnieuw kon niet gehele programma worden afgewerkt. De wedstrijd Donkerbroek-Nieuw-Roden werd afgelast.
Peize leek opnieuw naar een nederlaag gespeeld te worden, door middenmoter Olyphia dat aan de Hereweg met 1-2 voor kwam, na het benutten van een strafschop. Daardoor kreeg doelman Lennart Renkema rood. Het venijn zat in de staart. Met tien man trok de thuisclub de wedstrijd weer naar zich toe. Simon Wekema scoorde de gelijkmaker. Joppe van Leeuwen en Loran Vrielink stelden  in de laatste minuut orde op zaken en bleven de punten alsnog in Peize. Peize klom door de zege naar de derde plaats en staat nu boven Roden. GOMOS speelde tegen Muntendam dat als motto heeft ‘club met pit’. GOMOS ondervond de passie en het publiek dat er achter stond en was daar niet tegen bestand. De Norgers kwamen met 2-0 achter. In de tweede helft gooide GOMOS het over een andere boeg, met meer voetbal, en ging niet meer mee in de strijd. Na een kwartier viel de 1-2, al snel volgde de 2-2 en in de omschakelmomenten was het iedere keer raak. Ivo Drenth, Luuk Hofsteenge, Jelle Smilda en twee keer Sven Pilon waren de makers van de uiteindelijke 2-5. Pilon scoorde a la Falcao. “Muntendam probeerde ons spel te ontregelen, de jongens hebben het duel toch weten te kantelen, dat is knap”, vond Wim Bakering. TLC verloor de topper – nummer een tegen de nummer twee- van Oldeholtpade. TLC heeft momenteel moeite met scoren. Al in de eerste vijf minuten werden drie opgelegde kansen gemist. “En daardoor liepen we de hele wedstrijd achter de feiten aan”, zag Han Sinninghe. Vlak voor de thee werd het 0-1, gescoord uit een scrimmage. In deel twee creëerde TLC te weinig, de gasten waren beter. Vlak voor tijd viel ook de 0-2. “We zitten even in een dipje. Een aantal spelers is uit vorm. Maar we staan nog steeds een punt voor”. Volgende week kan TLC alles goed maken, tegen…Zevenhuizen.