Peize in mineur door laat gelijkspel en verlies van sterkhouder Simon Wekema

Blauwhemden pakken een punt tegen ASVB

PEIZE – In een trieste ambiance – constante regenval – en een steeds slechter worden veld, komt Peize er erg bekaaid af met een gelijkspel.  De wedstrijd eindigt in 1-1.
Kort voor het einde van de speeltijd blokt Simon Wekema een voorzet van ASVB. Hij valt kermend van de pijn neer. Consternatie alom. Naar later blijkt hij zijn knieschijf naast zijn knie te hebben geschoven en zeer waarschijnlijk ook nog kniebanden letsel. De speler is juist aan het terugkomen van een lange blessure.

Het zit niet mee, aldus de geplaagde trainer Henk Veenhof. Tot overmaat van ramp moet Peize de wedstrijd met tien man uitspelen. Dan valt in vijfennegentigste minuut de gelijkmaker.

Dient gezegd te worden dat Peize goed begint aan de wedstrijd. Er staat een goede organisatie, waarbij de linies kort bij elkaar spelen. Van achteruit wordt er goed doorgedekt en ASVB heeft moeite om de gaatjes te vinden. Als Peize een aantal keren niet op het goede moment druk zet, laat ASVB zien goed te kunnen voetballen. Gelukkig voor Peize laten ze het in de afwerking afweten. Een  goede dieptepass van Arnold van der Ploeg bereikt Joppe van Leeuwen die de bal in het zijnet schiet.  Kort daarna krijgt Ronald Kosters, na een mooi steekpassje van Kelvin Wekema,  een goede kans. Helaas voor Peize redt de keeper van ASVB.

Na weer een goede pass van achteruit in de omschakeling krijgt Van Leeuwen de volgende kans. Hij schiet jammerlijk voorlangs. Na vijftien minuten krijgt keeper Renkema zijn eerste werk van de middag. De wedstrijd gaat redelijk op en neer, waarbij ASVB rustig opbouwt en Peize loert op het foutje. Halverwege de eerste helft wordt de corner van Simon Wekema keurig bij de tweede paal door Niels Guchelaar ingekopt. 1-0. Peize laat zich iets meer terugzakken om meer ruimte voorin te krijgen. Dat lukt. Na een goede aanval via rechts zet Kelvin Wekema goed voor bij de eerste paal. De goed ingelopen Simon Wekema tikt de bal goed in, maar de keeper van ASVB voorkomt de 2-0. Ruststand 1-0. In de tweede helft komt ASVB goed opzetten en Peize wordt gedwongen tot counters. Keeper Renkema voorkomt in deze fase ook de gelijkmaker door middel van goede reddingen.  Na een uur zie je duidelijk de vermoeidheid toeslaan bij beide partijen. ASVB valt aan en Peize verdedigt en hoopt op een counter. Die komen er zeker. Zoals het hele seizoen al geldt voor Peize is doelpunten maken erg lastig. Het veld wordt erg lang gemaakt en de vele regen maakt het veld er ook niet beter op. Veel spelers die uitglijden op het spekgladde veld.

In de tachtigste minuut schiet Simon Wekema voorlangs bij een goede aanval. Niet lang daarna vindt het vervelende incident voor Simon Wekema plaats. Peize zal met tien man verder moeten spelen, daar er al drie keer is gewisseld. De benodigde tijd wordt bij de blessuretijd getrokken en zoals al vaker dit seizoen valt dan alsnog de gelijkmaker. In een van de laatste aanvallen van ASVB komt de voorzet bij de lange spits en deze kopt onberispelijk de gelijkmaker binnen voor ASVB. 

Het team van Veenhof heeft laten zien over een mentaal sterke ploeg te beschikken. De heftige blessure van Wekema doet de moraal niet goed. Veenhof i s echter strijdvaardig en vindt dat zijn ploeg steeds beter voetbal laat zien en zeker hierdoor de moed niet opgeeft.

Man van de wedstrijd: Lennart Renkema.

Opstellingen:

Peize: Renkema, Ploeg, Joosten, Wobbes, Wekema D, Kosters (Hars) (, Darwinkel, Guchelaar, van Leeuwen (Kruizinga), Wekema K (Nomden), Wekema S.  

ASVB: Veerbeek, Renken, Hekman, Huls, Kiewiet (Meesters), Tunjanen, Aukes, Abbas, Siemens W (Siemens J), Eiten, Veen

Geel: van Leeuwen, Simon Wekema,  Guchelaar (Peize) Meesters, Kiewiet (ASVB)