Peize kansloos bij Groninger Boys; HFC’15 doet goede zaken

Zondagvoetbal

REGIO – Het regende zondag de hele dag- de sneeuw (!) bleef deze regio bespaard- en daardoor regende het afgelastingen. Alleen op de kunstgrasvelden kon worden gevoetbald en dat waren er precies twee. Daardoor kwamen alleen Peize en HFC’15 in actie. Het competitieschema wordt op deze manier een chaos.

Voetbal Vereniging Peize was niet opgewassen tegen een aanvallend ingesteld Groninger Boys. De blauwhemden konden het tempo in de eerste helft niet volgen. Doordat de thuisclub effectief met de kansen omsprong stond er na 45 minuten al een kansloze 3-0 op het scorebord. In het tweede deel kreeg de wedstrijd wel een ander gezicht, blauw-zwart gekleurd. Maar de Paaisers, die genoeg kansen kregen om het duel weer spannend te maken, verzuimden te scoren. Een vrije schietkans, kopbal over en een Yoran Cats- goed ingevallen- die alleen opdook voor de keeper, leverden niets op. De gastheren, maakten zich in de tweede helft niet zo druk meer en speelden meer op de counter. Doelpunten leverde dit niet meer op. Door het verlies blijft Peize steken in de middenmoot. Met een zevende plaats staat de wisselvallige ploeg van Frank Konneman zelfs precies in het midden van de ranglijst. Komende zondag kan het de positie van GVAV, op dit moment zesde, veroveren.

HFC’15 wees op het eigen zwartgekleurde kunstveld aan de Verbetering Westerwolde terug. Al na twee minuten had Marten Wobbes succes. Wobbes kopte uit een hoekschop raak. Westerwolde ging wat lichtzinnig met de wedstrijd om en mocht blij zijn dat het niet 4-0 werd. Na de pauze een heel ander Westerwolde, dat met veel dreiging kansen afdwong. De Hoogkerker doelman hield zijn ploeg op de been. Pas tien minuten voor tijd scoorde Johan Honebeek de verlossende 2-0. Al met al een zwaar bevochten Hoogkerker zege, maar Auke Birza noemde het wel een lekkere, wijzend naar de gunstige andere uitslagen. De Hoogkerk Football Club deed zowel in de stand – vier punten voorsprong op Nieuw-Roden, SVZ en Alteveer, ook al is er verschil in aantal wedstrijden- als in de periode goede zaken.