Peizer zomerfeesten en jaarmarkt 2015

PEIZE – De Peizer zomerfeesten 2015, georganiseerd door de Vereniging Volksvermaken Peize, gaan dinsdag 28 juli van start en zullen duren tot en met zondag 2 augustus. Het hoogtepunt is de Peizer jaarmarkt op zaterdag 1 augustus, die alweer voor de 36e keer zal worden gehouden. Vanaf woensdag 29 juli zal op en nabij de brink de kermis draaien met een zweefmolen, kindermolen en andere attracties. De kermis duurt tot en met zondag.

De zomerfeesten beginnen dinsdagavond met een viswedstrijd voor alle leeftijden, die wordt georganiseerd in samenwerking met de hengelclub De Rietvoorn. De inschrijving is vanaf 17.45 uur in Café Ensing. Traditioneel worden de zomerfeesten voorgezet met op woensdagavond een puzzelwandeltocht voor het hele gezin. De start is in Café Ensing, waar men zich vanaf 18.00 uur kan inschrijven, zodat vanaf 18.10 uur kan worden gestart. Voor jong en oud zijn er leuke en verrassende vragen en opdrachten met tijdens de tocht een verrassing. Kortom iedereen kan meedoen. Op donderdagavond staat de puzzelrit voor fietsers op het programma. De start is vanaf 18.10 uur. Inschrijven kan vanaf 18.00 uur in Café Ensing. Vrijdagavond is de puzzelrit met auto’s. Deelnemers kunnen zich vanaf 18.00 uur inschrijven in Café Ensing, zodat vanaf 18.10 uur gestart wordt in de Woert.

De puzzelritten op de fiets en met de auto’s worden zoals altijd uitgezet door de Noord Nederlandse Motor Club. Hoogtepunt is op zaterdag 2 augustus vanaf 9.30 uur de Peizer jaarmarkt. Geheel volgens de traditie bestaat de markt uit een grote warenmarkt door de Hoofdstraat van Peize, een omvangrijke rommelmarkt rond de kerk en een klein dieren markt. Op de zondag zijn er een drietal activiteiten. Voor de jongste jeugd wordt vanaf 14.30 uur begonnen met schminken, tattoos zetten en ballon-figuren maken. Daarna volgt het paalvechten boven een zwembad nabij de brink. Vanaf 14.30 uur eerst voor de jeugd van 10 tot en met 12 jaar en daarna vanaf 16.00 uur voor de jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen. De inschrijving is vanaf 14.15 uur. Tot slot mag iedereen van dertien jaar en ouder ’s avonds om 19.00 uur deelnemen aan de wedstrijden ringsteken op hobbelfietsen. De inschrijving hiervoor is vanaf 18.30 uur. Al deze activiteiten vinden plaats in de Hoofdstraat nabij de brink en de deelname is gratis. Het complete programma is te vinden op www.volksvermakenpeize.nl en www.ditispeize.nl.