Pelikaan S doet wel mee, Pelikaan S doet niet mee…

leek voetbalgala finale 19

Loting LV-Gala op 13 november

LEEK – Wim Bulten, voorzitter van Pelikaan S, dacht er meteen het zijne van en gooide er vlot een SMS’je – ja, dat doet Wim nog- uit. ‘We hebben een uitnodiging gehad om deel te nemen aan het Gala. We denken er over na, haha. Ik denk echter dat we nog gewoon in het bestand zaten. Niveautje hè’. Serieus nam Pelikaan S de invitatie voor het dertigste Gala dus nooit, anderen wel.

En dus gonsde het even van de geruchten dat de winnaar van editie 2014 dit jaar ‘gewoon’ in Leek zou verschijnen. Hadden bestuur van het Gala en club de problemen uitgesproken? Hadden ze beide water bij de wijn gedaan? Zag het bestuur in dat de excessen tijdens en na de finale niet alleen op het conto van Pelikaan S geschreven konden worden? Nee dus. Het was een foutje. Een fout. Kennelijk had de secretaris de adressenlijst van vorig jaar uitgedraaid en op de post gedaan, zoals zoveel hetzelfde is tijdens het Gala. Op de automatische piloot. Jammer blijft het overigens wel dat de balkunstenaars uit Oostwold niet van de partij zijn. Zij zullen ten tijde van het toernooi vermoedelijk in het buitenland verblijven voor een trainingskamp.

Overigens liet Maja Wardenier, voorzitter, in media weten dat er wél een opening is. Niet voor 2015, wel voor 2016. Dan zal Bulten echter door het stof moeten. Want, zo liet Wardenier weten, Pelikaan S zal de eerste stap moeten zetten. Benieuwd of Wim Bulten dit wil en kan. Over het Gala dan. Inmiddels is bekend dat de loting op vrijdag 13 november plaats zal vinden. Wie de loting zal verrichten, is nog niet bekend gemaakt. Verder zijn ook de speeldata bekend gemaakt. Zo wordt het B-toernooi op 18 december gespeeld, en wordt de eerste ronde van het A-toernooi op 21, 22 en 23 december afgerond. Op 2 januari staat de tweede ronde gepland, terwijl de Gala-avond op 9 januari gespeeld gaat worden.
Of de talloze vergaderingen van de werkgroep resultaten opgeleverd hebben, zullen we snel zien. Wellicht wordt er in de Topsporthal gespeeld? Mogen er minder mensen naar binnen of wordt er geen alcohol geschonken tijdens de wedstrijden? Daarover zal binnenkort duidelijkheid ontstaan. Pelikaan S is er dus in elk geval niet bij. Dat is de enige zekerheid die er op dit moment is.