Pelikaan S komt met heel leger; leegloop bij Marum

Overzicht transfers zaterdagvoetbal

REGIO – De deadline van de transfers voor de voetballers is verstreken. CSVH heeft zich zoals gewoonlijk geroerd.  En –ook niet onverwacht- Pelikaan S, dat met een compleet leger aan spelers aankomt. VEV’67 deed van zich spreken door Enrico Wardenier naar Oostindie te halen.  Derde klasser Veenhuizen lokte spelers van Achilles en ACV.
VEV’67, dat een geweldig seizoen achter de rug heeft, wisselde van keeper. Benjamin van Aurich is de nieuwe doelwachter. De voormalige excentrieke sluitpost van TLC vervangt Klaas Kleiker, die zijn heil zoekt bij Be Quick. Doelman/spits  Age-Wim van der Zee verkast na tien seizoenen eveneens: naar ONS Sneek. Ook vertrokken: Willem-Jan Talsma, die na een seizoen Leek alweer verlaat en MSC komt versterken. Daar staat tegenover de komst van een speler van naam en faam: Enrico ‘Grutte Pier’ Wardenier, de voormalige Leek Rodenburg-speler, die de laatste jaren uitkwam voor CSVH, waar zijn vader de scepter zwaaide.  ONR heeft zich rustig gehouden op de spelersmarkt. Bij de ploeg van Marco IJzer is alleen Sander Ottens vertrokken. Ottens gaat naar het stadse Amicitia VMC. IJzer gaat verder met dezelfde jeugdige selectie die wat rijper is geworden. CSVH, dat een puik seizoen heeft gedraaid, liet zich gelden op de transfermarkt. Meest opmerkelijke naam is Nick Matulessy, de spits van Nieuw-Roden, die naar ‘de Verbetering’ komt.  Het dorpse CSVH haalde veel stadjers: Frank van der Veen (Lycurgus), Nick Elderman (GVAV), Erwin Siekman (ook GVAV) en Eric Lourens van PKC’83.  Naast de eerder genoemde Wardenier is eveneens geschrapt Marten Wobbes, die een deur verder gaat (Hoogkerk). Gestopt zijn Robert de Vries en Kees Pranger.  Het gedegradeerde
MARUM staat zoals bekend onder leiding van het duo Marcel Poll en Kees Pranger, dat Bart van Veen aflost.  Het trainerskoppel heeft geen nieuwe spelers aangetrokken. Sterker: de degradant stootte alleen maar spelers af. Allard Gritter gaat terug naar de andere kant van de snelweg (Boerakker),  Carlo Roffel had zin in een avontuur bij kersvers zondag vierde klasser SVMH. Het talent Melle Kuipers zoekt het hogerop: Oranje Nassau. Voormalig Grijpskerker  Madhad Aljebad werd verleid door Pelikaan S. Erwin Bandringa prefereert een lager elftal en dan is er nog het fenomeen werkpaard Wilco Elshof, die wel blijft, maar zeker tot en met januari uit de roulatie is. Kervers derde klasser VEENHUIZEN lokte Jonathan Auwen (Achilles) en twee spelers van ACV: Brian Giezen en Jilles Haverkort . Doelman Mark Tip is vertrokken naar GRC. Ook niet meer inzetbaar: Sebastiaan Reidsma, Niels Slob, Sam van der Leest en Geertjan Tolner. En dan PELIKAAN S. De ambitieclub uit Oostwold verwelkomde een hel leger. Erwin de Boer van VEV’67. Van GRC Groningen werd Wasim el Baroudi aangetrokken. Dan de twee klasbakken Freddy de Groot (de doelpuntenmachine van Groninger Boys) en Petrit Hoxhaj, overgekomen van Be Quick. Van dezelfde Good Old Ali Junior Al Jaffar.  Madhad Aljebad werd al eerder genoemd. Maar we gaan nog even door: Jonathan Hensen (GRC), Johannes Huisman (Appingedam), Ivano Klein (Gruno, voorheen PKC en Veendam), Juni Mehilal, Benjamin St. Juste, Duncan Torrenga daarentegen vertrok naar VIBOA.